Судно, що затонуло в Криму було перевантажене, а капітан п'яний

— 12 серпня 2011, 14:05

За словами пасажирки судна Анни Козлової, яку цитує газета Сегодня, обіцяли що у човні буде 10 чоловік. А в ній опинилося більше 30-ти. "Коли ми стали обурюватися, нам сказали, що він розрахований на 50 осіб. На зворотному шляху бачу, що у рульового руки не тримаються на штурвалі - настільки він був п'яний. Кажу йому: Ви не спіть!" А він говорить: "Замкнути рота!"

Як розповідає потерпіла, першими забили на сполох інструктори із дайвінгу, коли зрозуміли, що капітан відхилився від курсу. "Вони йому: "Греби до берега!" А він не може - п'яний зовсім.

Коли човен перекинувся, почалася паніка. За словами потерпілих, рятувальники прибули через півгодини після події. До того моменту багато хто вже доплив самостійно. Медична допомога нікому не знадобилася - тільки психологічна.

Керівник феодосійського міськуправління МНС Анатолій Фищук пояснює: "Ми прибули через 10 хвилин після виклику. Просто нам зателефонували не одразу". Виявляється, люди на березі подумали, що пасажири просто купаються.

Як розповів керівник кримської інспекції судоходного нагляду Сергій Біляєв, ліцензію на транспортування пасажирів горе-капітан отримав лише тиждень тому. "На причалі є особи, які мають перевіряти, щоб на катері не було перевантаження. Наразі з'ясовуємо, чому це не відбулося".

Капітан судна ризикує залишитися без прав, а також йому загрожує штраф у розмірі 2550 грн. за керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння. А от максимальний штраф за перевантаження судна - всього 85 грн.

У міліції розповідають, що стосовно капітана було порушено кримінальну справу за ст. 291 КК України (порушення чинних на транспорті правил). Йому може загрожувати штраф від 3 до 8 тис. грн., 2 роки виправних робіт або 5 років позбавлення волі.

Реклама:

Головне сьогодні