Wi-Fi контролюватиме виноградники

— 16 серпня 2011, 10:57

За допомогою технології бездротової мережі передачі даних Wi-Fi, фахівці компанії збирають дані про вологість, температуру повітря, стан ґрунту та інші параметри, які надходять в загальну базу даних і обробляються програмним забезпеченням.

Завдяки такому швидкому збору і обробки інформації, винороби, не виходячи з офісу, мають можливість мати дані про стан виноградних лоз. На підставі оперативних даних вони приймають рішення про те, які ділянки потребують додаткового поливу, які лози необхідно обробити хімікатами. Це дає можливість більш раціонально використовувати воду і охоплювати всі ділянки, навіть найвіддаленіші. Крім цього, подібні інновації допомагають значно скоротити час на огляд плантацій і прийняття рішень.

"Бездротовий зв'язок - це чудовий вихід для величезних виноградників. Рослини вимагають постійного контролю, а тягнути кабель зв'язку по них практично неможливо. Технологія Wi-Fi є ідеальним помічником для виноробів", - говорить учасник створення даної системи моніторингу.

Як відомо, якість вина, а відповідно і отриманий прибуток від його продажу, безпосередньо залежить від зібраного врожаю. Тому винороби дуже ретельно контролюють його зростання і дозрівання. Використання тих чи інших новинок дозволяє виноробам вчасно отримувати потрібну інформацію, особливо з ділянок, які знаходяться в різнорельєфних районах.

Винороби сподіваються, що в майбутньому будуть винайдені технології, які на підставі отриманих і оброблених даних, самі будуть приймати рішення про полив рослин, розпорошувати хімікати і т.д.

Реклама:

Головне сьогодні