Тест

Захід шокований російськими туристами, які замовляють коктейлі відрами

Російські туристи продовжують вражати іноземців розмахом свого відпочинку за кордоном, під час якого вони не жалкують грошей: обідають і вечеряють на суму в декілька тисяч доларів, скуповують дорогі речі дизайнерських марок і "зажигають" в нічних клубах.

Свої враження оприлюднила французька журналістка Роз-лор Бендавід. З заводієм компанії 40-річних москвичів Антоном - здоровенним, голеним налисо амбалом, що заробив статки на "дорожньому будівництві", - вона познайомилася на пляжі Ніккі-Біч у Пампелоні.

Цього літа, розповіла Бендавід, у росіян в моді коктейль "Секс на пляжі". Саме цей напій офіціанти "відрами" несли на замовлення чоловіків, що розташувалися навколо "зеленуватого басейну", їхнім "дуже білявим або занадто чорноволосим дамам, безупинно поглинаючим його на сонці", пише Inopressa .

"Тут не потрібні перекладачі. Тут не говорять, тут вважають. Вірніше, не вважають", - з іронією пише журналістка. Незважаючи на те, що компанія нікуди не поспішала, чоловіки чомусь постійно підганяли офіціантів, зауважила кореспондент. І працівники бару були люб'язні як ніколи - це й зрозуміло, адже при кожному новому замовленні вони отримували по 200 євро чайових.

Перш ніж представити нову знайому всієї компанії, Антон допитав її, чому вона не носить підбори, як російські жінки за кордоном. "У тебе що, грошей немає?" - здивувався чоловік. У відповідь на визнання журналістки, що їй незручно ходити на каблуках по піску, вся компанія вибухнула реготом. За словами Бендавід, здивування у росіян викликало й те, що вона не фарбується в блондинку.

Антон розповів журналістці про своє життя і про те, як він заробив статки. За словами чоловіка, хоча він народився в бідній багатодітній родині, його бізнес у сфері дорожнього будівництва дозволив йому не тільки збагатитися особисто, а й зробити так, що тепер його три сестри і два брати живуть "як принци".

Як поскаржився чоловік, проте останні роки розмах їх загулів за кордоном уже не той: позначилася фінансова криза. Тому і компанія зменшилася, і витрати стали скромнішими.

"У Антона один бог - гроші, і щоліта він здійснює паломництво до Середземного моря, слідуючи одним і тим же маршрутом: орендуючи 60-метрову яхту, він зі своєю компанією тримає курс на Сардинію, потім на Сен-Тропе, а потім на Ібіцу або в Грецію, і там вони "зажигають", - з'ясувала Бендавід.

Товстосум розповів своїй новій знайомій, що він вчора залишив в одному нічному клубі 110 тис. євро, однак попросив її згадати в статті вдвічі меншу суму, тому що "Володимир Путін попросив співгромадян вести себе скромніше при відвідуванні Франції". За спостереженням журналістки, в результаті в барі в день їхнього знайомства компанія заплатила 7350 євро, ще 2700 євро вони виклали за обід.

За годину до півночі росіяни, відпочивши від обіду, знову зустрілися в ресторані — цього разу, щоб скромно повечеряти. З собою росіяни привели трьох жінок, з якими вони познайомилися півгодини тому. Якої національності були їхні супутниці, Бендавід не написала, однак, судячи з того, що одна з них називала Антона "Тонтон", очевидно, що не їхні співвітчизниці.

Цій пані Антон за такий короткий термін знайомства вже встиг подарувати сумочку з чорної крокодилячої шкіри від Hermès за 3100 євро. За словами дівчини, хоча на ній і були туфлі на підборах, Антону вони не сподобалися, бо підошва виявилася не червоною: "У цьому сезоні росіянам подобається червоний колір від Крістіана Лубутена".

Після вечері охоронці за наказом Антона поставили дівчат на стіл, і ті змушені були там танцювати. Заплативши за вечерю "від 4 до 7 тисяч євро", компанія вирушила в клуб Caves du Roy. У цьому клубі багатії з усіх країн світу змагаються, пригощаючи всіх присутніх шампанським.

Того вечора представники Малайзії обійшли Росію, Бразилію та Дубай, витративши за кілька годин 450 тисяч євро. "Минулого року вони вже грали в" хто більше витратить "з Періс Хілтон, і вирвали перемогу, подарувавши їй 9-літрову пляшку Perrier-Jouët Belle Epoque 1999 за 100 тисяч євро", - з'ясувала журналістка. Але цього року через обвал на біржах ніхто цю пляшку поки не замовив.

Росіяни в той вечір витратили жалюгідні 87 тисяч євро. Округливши рахунок до 90 тисяч, засмучені і втомлені, вони відправляються в готелі, обіцяючи скоро відігратися на нестримних витратах під час шопінгу.

Зазначимо, що підсумки відпускного сезону цього року поки не підведені, однак, за даними минулого літа, російські туристи залишили найбільше грошей в магазинах на Лазурному березі. Компанія Global Blue (Global Refund), що займається поверненням податків за системою Tax Free, з'ясувала, що російські туристи залишаються покупцями "номер один" на престижному курортному узбережжі, хоча світова криза відбилася і на елітних курортниках з Росії, і обсяг закупівель товарів вихідцями з Росії дещо знизився.