До узбережжя Флориди наближається тропічний шторм "Айрін"

— 22 серпня 2011, 11:37

В понеділок він пройде над Пуерто-Ріко і Домініканською Республікою. А вже в середині наступного тижня він може досягти американського штату Флорида, посилившись до урагану, повідомляє Вести.ru.

За даними Національного центру США із спостереження за ураганами, розташованого в Майамі, штат Флорида, максимальна швидкість вітру в епіцентрі шторму досягає 85 кілометрів на годину. Епіцентр стихії в даний час знаходиться в 300 кілометрах на південний схід від міста Понсе в Пуерто-Ріко.

Метеорологам поки важко назвати точну траєкторію руху шторму, проте попереджають, що "Айрін" може зачепити нафтовидобувні платформи в Мексиканській затоці.

Згідно з прогнозами, вже в понеділок "Айрін" перетвориться на перший ураган в нинішньому сезоні. Наразі штормове попередження оголошено для ряду островів Карибського моря, а також Пуерто-Рико і Домініканської Республіки.

Влада Пуерто-Ріко оголосила, що через наближення шторму будуть закриті всі школи і держустанови. Вона також закликала всіх мешканців не залишати будинки без необхідності. У регіоні Карибського басейну було порушено поромне сполучення і скасовані кілька авіарейсів.

Реклама:

Головне сьогодні