Класична музика покращує якість вина

1
29 серпня 2011

Будучи переконаним у тому, що музика є одним з ключових моментів для гарного дозрівання,  винороб-новатор Markus Bachmann використовує особливі динаміки, з яких лунає різна музика: джаз, класика та інше. Як вважає Маркус, цей звуковий фон покращує процес бродіння, пише видання Wday.ru.

Акустичний пристрій Маркуса Бахмана називають "плаваючими тарілочками". Важить один такий динамік 1,4 кг. Його занурюють безпосередньо у виноградний сік, щоб стимулювати процес бродіння. Винороб зазначає: "Вина стають більш фруктовими, елегантними і вони раніше дозрівають. Всі смакові і ароматні якості після впливу музики через такий динамік набагато краще! Тепер будь-яка людина може особисто "спробувати на смак" Моцарта та інших великих композиторів".

Маркус Бахман об'єднався з шістьма іншими австрійськими виноробами в цьому проекті. Разом вони вирішили випустити в продаж 31 000 літрів "музичного" вина з сорту Піно Блан, за ціною 26-34 доларів за пляшку, яке надійде у продаж вже дуже скоро. Музичні твори, виконувані для цього вина включають: твори Моцарта, різні арії, вальси у виконанні Віденського оркестру з національної філармонії і т.д.

Однак, думки вчених з цього приводу різняться. Наприклад, вчений з Віденського університету - Werner Gruber (Вернер Грубер) вважає, що винороби спеціально вдаються до таких маркетинговим прийомів, щоб привернути увагу споживача до своєї продукції. За його словами, винним молекулам все одно, яка музика для них буде звучати, класична або сучасна і ніякого наукового підтвердження винаходу винороба - не має.

powered by lun.ua