Креативні номерні знаки: "Жопа", "Фурія", "Горілка". Фото

— 5 серпня 2011, 12:21

Раніше у Києві було модно вішати на автомобіль номери із власним ім'ям. Тепер же столичні водії змагаються у винахідливості: на автошляхах уже повно машин, що їздять з яким-небудь приколом чи навіть матюками замість номерних знаків.

Як пише газета Сегодня, іменні номери коштуватимуть власнику авто десь 2-5 тисячі гривень, якщо замовляти через посередника. Або дешевше через держструктуру (номер із трьох букв коштуватиме 436 гривень, а напис із графічним елементом - 681 грн.).

Фантазія киян безмежна. Києвом їздять машини з номерами "Таліб", "Тойота", "Джедай", "Хонда", "Типочек", "Жигулі", "Булочка", "Міцубісі", "Фурія".

Є такі, що намагаються підкреслити власний статус, наприклад, як власник авто із номерами "Еліта" чи "Директор".

Інші ж показують на номерах свої вподобання до напоїв, причому навіть за допомогою хімічних формул: "Горілка", "С2H5OH" (формула спирту), "C8H10N4O2" (хімічна структурна формула кофеїну).

За словами співробітника однієї із фірм по виготовленню номерів Олексія Малишева, іменні номери наразі дуже популярні. Але часто людина замовляє, а бажане слово уже зайняте.

"Наприклад, хоче він номер "Крутий", а таких крутих уже по Києву десяток їздить - "Крутий 1", "Крутий 2" та ін. Доводиться ламати голову над чимось більш оригінальним. Один чоловік телефонує якось, чути, що напідпитку, говорить: хочу замовити номер "Тещакоза". Ми йому, звичайно, відмовили, але зате посміялися", - розповідає він.

Незважаючи на те, що офіційно заборонено наносити на номер нецензурні слова, такі хоч і рідко, але зустрічаються. Наприклад у Києві було помічено номер "Бл...", "Не....ево" чи "Жопа".

Як розповіли у Центрі безпеки дорожнього руху, номер у жодному разі не може містити нецензурні, образливі чи дискримінуючи написи. Якщо таке бачили - це незаконно.

"Можливо, такі номери виготовили кустарним способом, таке теж буває. Такі ніде не зареєстровані. А взагалі іменний номер реєструється як додатковий до основного", - розповідають співробітники центру.

ДАІшники до таких номерів уже звикли, а якщо побачать нецензурщину, то зроблять зауваження та попросять зняти.

Утім, часто у машинах із такими номерами сидять відомі люди. Наприклад продюсер Ігор Кондратюк їздить з номерами "Караоке", а співак Віталій Козловський має номерний знак "Шекспір". Депутат Київради їздить із номером "Танк".

Фото з Сегодня

Реклама:

Головне сьогодні