ТОП-10 незвичних весіль українців

Традиційний весільний ритуал - це зручно та надійно. Вигадувати нічого не треба. Наречений в курсі, що за суджену зажадають викуп, прихильники холостяцького життя зуміють у потрібний момент ухилитися від букета нареченої, що летить у натовп.

Проте деякі молодята знаходять таку передбачуваність нудною й класиці воліють весілля з незвичайним дрес-кодом, фішками в меню та оригінальними подарунками.

"Бажання відрізнятися з'явилося не сьогодні, просто можливостей реалізувати ідеї стало більше", - вважає власниця весільного агентства "Мері" Юлія Бондарчук. За її словами, стилізоване торжество вимагає дорогих костюмів і декорацій, але якщо настрій створювати тільки за допомогою деталей, це не надто вплине на бюджет.

Олександра Дергоусова, директор агентства Event Chic, вважає, що цікавіше інших виявляються весілля, у розвитку сюжету яких беруть участь наречені і гості. Вона згадує, що головне побажання молодих людей - зробити весілля незвичайним. Правда, щойно доходить до справи, з'ясовується, що незвичайність у їхньому розумінні - це відсутність дурних конкурсів і дурного ведучого.

"Будь-яке весілля передбачає набір ритуалів, від яких нікуди не піти. А от ідея, що дозволяє вплести традиції в оригінальний сюжет, - кращий спосіб піти від обридлих стандартів", - цитує Олександра Дергоусова видання "Фокус".

До речі, порадувати себе і близьких можна, навіть коли і весілля, і любов вже позаду. Будуть потрібні креативні мізки, несклочний характер і розуміння того, що розумні розлучаються - тільки тішаться.

Стиляги

Анна Пенцак та Тарас Дончура, Львів

Сюжет: Економіст-міжнародник та інженер відразу вирішили, що їхнє весілля повинна бути драйвовим і задовольняти пристрасть нареченої до яскравих відтінків. На розум прийшла мода 60-х, фільм "Бріолін" з Джоном Траволтою і "Стиляги" Валерія Тодоровського. Кращі сцени другої стрічки записали на диски і роздали гостям як відеозапрошення.

"Ми не вимагали від гостей сурової відповідності дрес-коду, але всі вони постаралися", - розповідає Анна. Строкатими були не тільки вбрання, але і автомобілі: молодята і гості пересувалися містом на дев'яти "горбатих" запорожцях яскравих кольорів.

Банкет: Меню було традиційним, а ось оздоблення залу та сервіровка столу працювали на загальну тему: інтер'єр прикрасили гігантськими краватками та бантами помітних відтінків.

[L]Бюджет: "Бюджет не настільки колосальний, як всі думають".

Деталь: Священик, який вінчав стиляг, яскраве весілля і прагнення до різноманітності визнав богоугодною справою.

Зоряні війни

Анна Васильченко та Артем Булат, Львів

Сюжет: Програміст Артем - фанат "Зоряних воєн" з дитинства. Коли він запропонував організувати весілля в стилі улюбленої кіносаги, скрипалька Анна його не тільки підтримала, але навіть пошила для деяких гостей джедайський плащі. Підготовка до торжества зайняла кілька місяців.

Наречений постав перед співробітниками загсу в образі Анакіна Скайуокера, нареченій дісталася роль королеви Амідали. Серед гостей були принцеса Лея і Дарт Вейдер. Джар Джар Бінкс придбав маску на інтернет-аукціоні, деякі гості зробили шоломи для костюма імперського гвардійця з пап'є-маше. Темний владика ситхів Дарт Мол з червоно-чорним обличчям і рогами прибув на весілля за кермом власного автомобіля.

Банкет: Меню було традиційним. Натомість атмосферу під час застілля створював бій на світлових мечах між нареченим і Дартом Вейдером.

Бюджет: 15 тисяч гривень на півсотні гостей.

Деталь: Марш Мендельсона замінили музичною темою з "Зоряних війн". Альтернативний саундтрек спочатку був відданий на прослуховування співробітницям загсу і цензуру успішно подолав. Але місцеві бандуристки впали в шок від одного виду учасників церемонії.

Хеллоуїн

Марія Третьякова і Сергій Гнідко, Київ

Сюжет: Підприємці Марія та Сергій довго ламати голову над сюжетом для свого весілля не стали - надихалися кінокласикою: "Сімейка Адамсів", "Труп нареченої", всім, що знято про графа Дракулу. Дракулою був Сергій. Марія - його нареченою, за сценарієм, може, і не мертвою, але не те щоб дуже живою.

Суворий дрес-код поширювався на всіх, включаючи фотографів. У центральний міський рагс прийшов натовп перевертнів і привидів. Подружка нареченої була відьмою, боярин - Ван Хелсінг. Батько нареченого прибув в образі стриптизера. Звичні до всього співробітниці рагсу не обурювалися. Сама церемонія, а також рушник і коровай були стандартними, всі традиційні ритуали дотримані. Правда, замість букета в натовп незаміжніх дівчат наречена кинула муляж відрізаної людської руки.

Банкет: Друзі подбали про те, щоб у меню були очі і відрізані пальці. Інтер'єр прикрасили скелетами і павутиною з павуками.

Бюджет: Близько 12 тисяч гривень на 60 чоловік.

Деталь: Після весілля в костюмах і макіяжі гості роз'їжджалися по домівках на громадському транспорті.

Той самий Мюнхгаузен

Олена та Андрій Романій, Донецьк

Сюжет: Весілля артистів Донецької муздрами пройшла в міському парку 32 травня (менш романтичні люди порахували, що 1 червня). Духовий оркестр, гігантський повітряна куля з нареченою на борту і принц на білому коні не залишилися непоміченими - одруження пройшов при повному аншлагу. Коли барон Мюнхгаузен по канатній сходинці підійнявся в гондолу і молодята нарешті сказали один одному "Так!", тисячі городян аплодували їм і втирали сльози розчулення.

Банкет: Оперний спів, класичний балет, звуки скрипок і віолончелей були доповнені ароматом французьких вин, вишуканими стравами і парадом офіціантів з качками в яблуках, щойно підстріленим бароном через димохід.

Бюджет: "Бюджет, що дозволяє прожити цей день як в казці".

Деталь: Співробітниця рагсу, яка проводила церемонію на повітряній кулі, напередодні торжества регулярно ходила в парк кататися на колесі огляду, щоб побороти страх висоти.

Муха-Цокотуха

Вероніка Фатєєва та Андрій Міщук, Київ

Сюжет: Менеджер мережі кав'ярень і маркетолог, захоплюється фотографією, вирішили влаштувати весілля за мотивами "Мухи-Цокотухи", сюжет якої трохи підредагував. Наречена була Мухою-Цокотухою, а наречений - коник (в зеленому трико він виглядав колоритніше Комарика).

У рагс запросили лише тих, хто відповідав дрес-коду: для цього досить було перевтілитися в будь-яку комаху. Шафер прибув на розпис в образі божої корівки. Подружка нареченої вбралася гусеницею. Серед гостей були помічені метелики, бабки, мурахи, кліщі і попелиця.

Банкет: Гостей пригощали тортом у формі божої корівки і поїли шампанським з двох самоварів: один був наповнений сухим вином, інший - напівсолодким. Для дюжини найконсервативніших родичів влаштували прийом у ресторані української кухні, куди молодята з'явилися у вишиванках і рваних джинсах.

Бюджет: 5 тисяч гривень.

Деталь: Замість рушника в рагсі використовували байкову пелюшку з веселими бджілками.

Серіал "Наруто"

Катерина Мірошниченко і Дмитро Суддя, Донецьк

Сюжет: Весілля за мотивами аніме-серіалу "Наруто" зіграли дизайнер і лікар-психіатр. Гості були одягнені в костюми героїв, які у фільмі протистоять один одному. Задум полягав у тому, щоб інсценувати головну думку "Наруто" - про необхідність об'єднання. Саме тому наречений і наречена постали в образах братів, на конфлікті між якими тримається сюжет в аніме. У фільмі один з братів гине, так що весільна церемонія була ще й альтернативним фіналом.

Банкет: Одразу після урочистості гості вирушили додому до наречених - грати в японські шашки і гру "Наруто" на відеоприставки (кожен - за свого персонажа).

Бюджет: "Бюджет дуже невеликий - які гроші у японських ніндзя, які працюють виключно з благородства?".

Деталь: Костюми замовили через інтернет в Сінгапурі, там же були куплені і кільця - один-в-один як ті, що носили герої. Подарунки молодятам були витримані в стилі дзен (фігурки японських божеств та ін.).

Байкери-патріоти

Ірина та Володимир Гамаліца, Умань

Сюжет: Інженер відеомонтажу Ірина та редактор місцевої газети Володимир люблять мотоцикли майже так само, як один одного. Ще вони - українці-патріоти. Так що їх байкерське весілля було з етнічним ухилом. Вінчання відбувалося під пам'ятником сотнику Івану Гонті, а весільний костюм нареченого включав не тільки шкіряні штани, жилет і бандану, а й вишиванку.

Сукня нареченої було класичним. Подбати довелося тільки про великий розрізі на спідниці, дозволяє без перешкод підніматися на залізного коня. Подружжя шкодують, що через дощ на їхнє весілля приїхало мало мотоциклів - близько 400. Зате гостей було під тисячу, більшість з них - бородаті дядьки в шкірянках.

Банкет: Гуляли в лісі за містом, у форматі "дикого фуршету". У меню значилися бочки з сидром (загальним об'ємом 300 л), горілка (500 л), пиво (1000 л). Серед закусок - 50 кг оселедця і 75 кг сала. Весільний торт, прикрашений кермом, фарами і зображенням молодят, важив 100 кг.

Бюджет: Оскільки частина частування була безоплатно надано друзями, вдалося укластися в 30 тисяч гривень.

Деталь: Серед подарунків, які отримали наречені, була каністра масла для мотоцикла.

Гангстерська весілля

Анна та Єгор Губенко, Суми

Сюжет: Викладача Анну і топ-менеджера Єгора ідея сюжету весілля осінила у фотосалоні, куди вони прийшли домовлятися про зйомку. Серед реквізиту був капелюх, яку наречений від нудьги наділ - і побачив у дзеркалі мафіозі з Чикаго 30-х. Дрес-код гості прийняли на ура. Втім, у них не було іншого виходу: весільні запрошення, декоровані дірками від куль, натякали, що від пропозиції відмовитися неможливо. Створити атмосферу було неважко: згодилися мундштуки, сигари, капелюхи, тростини і пістолети з «Дитячого світу» (один з них лежав у сумочці нареченої по сусідству з пудреницею).

Банкет: Тематичним блюдом призначили торт у вигляді долара з зображенням молодят. Розважали гостей ілюзіоністи, що перетворилися на один вечір у шулерів.

Бюджет: Гангстери вміють тримати фінансові секрети, тому наречена перебуває в повному невіданні щодо вартості торжества.

Деталь: Зала, де відзначали весілля, була прикрашена листівками, що повідомляють про розшук особливо небезпечних злочинців. Гості, які знаходили на них свої портрети, були безмірно щасливі.

Весілля в Камелоті

Дарина Рищенко і Микола Оплачко, Єнакієве

Сюжет: Єдине, на що не наважилися юристи Дарина і Микола, - відмовитися від традиційних вбрань. Весілля проходило в Святогорську. Сосновий ліс став кращою декорацією для торжества в кельтській стилі. Спеціально споруджений намет перетворився на Камелот - замок короля Артура. Весільну церемонію для молодят влаштували особисто чарівник Мерлін і його кохана, фея Німуе. Микола був посвячений у лицарі і одружився з леді Дариною вже як сер Ніколас.

Щоб вплести в цей сюжет вишитий український рушник, довелося простудіювати всю кельтську міфологію. Хід був знайдений: гілки омели, під якими цілуються в надії на набуття вічної любові, відповідно до кельтської традицією поклали на рушник і підняли над головами молодих.

Банкет: тематично були тільки розваги між змінами страв. В кінці вечора подружжя знайшло свій Грааль (гігантський келих зі свічкою), який став для них символом сімейного вогнища.

Бюджет: Близько 20 тисяч доларів на 45 чоловік.

Деталь: Щоб надати сенс крадіжці туфельки нареченої, довелося вводити в сценарій Мордреда, головного лиходія з легенд про лицарів Круглого столу, і виписувати "лицарський спецназ" з дніпропетровського клубу історичної реконструкції.

Ельфійське весілля

Юлія та Іван Шіхат-Саркісови, Донецьк

Сюжет: Дизайнер Юлія і викладач Іван одружилися два роки тому, але вінчання вирішили влаштувати цього літа в Ялті. З такої нагоди були зшиті костюми ельфійських короля і принцеси - позначилася сімейна любов до фентезі. Наречена у сукні з капюшоном нагадувала Галадріель з "Володаря кілець". На замовлення виготовили начольну діадему, узор якої був повторений в манікюрі. Під час фотосесії в Алупкінському парку діти кричали "Мамо, дивись - королева!". А дорослі діловито цікавилися: "Яке саме кіно тут знімають?".

Банкет: Обмежилися вірменським вином. А вручені під нього подарунки були тематичними: срібні обереги в середньовічному стилі і кінна прогулянка.

Бюджет: Невеликий, оскільки витратитися довелося тільки на два костюми (2 тисячі гривень), фото-і відеозйомку та трансфер до Криму.

Деталь: Ельфійські вбрання молодят виявилися схожими на вірменські національні костюми. Тож священика, вінчаючись у Вірменській апостольській церкві, вони нітрохи не збентежили.

За матеріалами Фокусу

Реклама:

Головне сьогодні