Відомого карпатського мольфара вбив психічно хворий

— 20 вересня 2011, 10:16

Як повідомила в понеділок прес-служба Івано-Франківської обласної прокуратури, оскільки підозрюваний у вбивстві знаходився в стані, при якому не здатний усвідомлювати свої дії та керувати ними, судом буде вирішено питання про його подальше лікування в психіатричному стаціонарі під суворим наглядом.

Згідно з інформацією прес-служби, раніше підозрюваний вже мав проблеми з законом. У 1999 році він скоїв вбивство однієї людини і замах на життя іншої. Проте, враховуючи його стан неосудності, до нього застосували примусові заходи медичного характеру з госпіталізацією в психіатричний заклад суворого нагляду, повідомляє Інтерфакс.

У липні цього року підозрюваний втік з лікувальної установи. Придбавши туристичне спорядження, він приїхав в місто Коломию Івано-Франківської області, маючи намір там оселитися. Дізнавшись про відомого народного цілителя Михайла Нечая, він відправився до нього для знайомства.

Як зазначає прес-служба прокуратури, проповіді мольфара про культуру язичництва і поклоніння землі обурювали підозрюваного і під час однієї із зустрічей між ними виникла суперечка, яка завершилася вбивством знахаря.

15 липня 2011 о 6:50 до чергової частини Верховинського райвідділу міліції надійшло повідомлення з села Верхній Ясенів про те, що Нечай виявлений мертвим з ножовим пораненням. В цей день чоловік, як завжди, приймав у себе вдома відвідувачів. Після того, як один з них вийшов з кімнати, цілитель довго не запрошував наступного. Після цього хтось з людей зайшов до кімнати і виявив господаря мертвим.

У цей же день співробітники УМВС в Івано-Франківській області затримали підозрюваного у вбивстві Нечая в селі Буковець Верховинського району.

Реклама:

Головне сьогодні