Семирічний школяр судиться з Австрією

— 26 вересня 2011, 15:24

Історія почалася ще в минулому навчальному році. Першокласник став скаржитися своїм батькам, що викладач ображає його і розпускає руки. Ті спочатку не повірили, але коли у хлопчика розвинувся психоз на ґрунті боязні школи, почали розбиратися в ситуації, повідомляють Вести.

Директор школи погодився з двома з п'яти випадків рукоприкладства, які були розглянуті дисциплінарною комісією. Зокрема, він зізнався, що одного разу дав учневі запотиличник, а іншим разом міцно схопив того за рукав. У результаті комісія повністю виправдала педагога.

А дитині довелося поміняти школу. За свідченням лікарів, після зміни місця навчання стан його психіки помітно покращився.

Адвокат потерпілої сторони рішуче не згоден з таким вердиктом і має намір у суді довести зворотне, а заодно і відсудити для свого малолітнього клієнта і його батьків компенсацію морального збитку в розмірі 3,5 тисячі євро.

Для австрійської системи шкільної освіти цей процес може створити прецедент. Активісти громадських організацій, які допомагають залагоджувати конфлікти між школярами і вчителями, не пригадують, щоб справа коли-небудь доходило до суду.

Реклама:

Головне сьогодні