Лариса Денисенко: Роздратування - поглинач часу, енергії та запусковий механізм сварок

Лариса Денисенко - автор з унікальним для української літератури досвідом.

Походить з російськомовної родини, але принципово пише українською.Фаховий юрист з правом практики закордоном.Кар'єри адвоката виявилося мало.

Свого часу Лариса Денисенко всіх здивувала. Написала роман, перемогла в "Коронації слова" та почала паралельну кар'єру письменниці. Зараз у її доробку - 7 книжок для дорослих та три дитячі, а також робота ведучою передачі "Документ +".

Як можна поєднувати стільки успішних іпостасей? Успішний правник, незвичайна письменниця, прониклива телеведуча-співрозмовник, матір і дружина, стильна жінка... Ларису Денисенко постійно хочеться запитати "Як ви все встигаєте?"

Ексклюзивно для "Української правди. Життя" Лариса Денисенко поділилася своїми секретами.

1. Коли ти живеш не один, хтось з родини має стати годинником із вбудованим будильником. В нашій родині це - я, тому наш годинник завжди поспішає на 20-30 хвилин. Інколи хтось намагається перевести стрілки або підмінити батарею, але нічого в них не виходить.

2. Бажано відчувати та слухатися свого ритму, якщо ви - сова - дозволити собі такий режим, щоб вкладатися та прокидатися пізніше; якщо жайворонок - навпаки. Звичайно, можна жити і за іншими правилами, але якщо сові та жайворонку помінятися крилами - вони не зможуть літати. І нам це буде важко робити.

3. Варто навчитися сприймати людину такою, як вона є. І якщо хтось з ваших близьких продовжує розкидати одяг і уперто не бачить пилу, краще простежити, на що він звертає увагу і яке зайняття його не дратує, і доручати йому саме такі справи, а з цим розбиратися самій. Роздратування - найбільший поглинач часу, енергії та запусковий механізм сварок.

4. Пріоритетними краще визначати справи, котрі до вподоби та надихають. Зазвичай ними займаєшся із азартом, натхненням та задоволенням, тому вивільняється багато часу на буденне, щоденне та тягомотне.

5. Колись я звернула увагу на те, що за час однієї реклами (між телевізійними шоу або стрічками) можна вигуляти собаку, перевірити щонайменше 2 уроки у дитини, прийняти ванну, висушити волосся, сходити в магазин, поставити тушкуватися овочі, підсмажити м'ясо, прибрати одну кімнату тощо.

6. До побутових справ, котрі мало в кого викликають ентузіазм, краще ставитися грайливо. Під час прасування, куховарства, перевірки уроків, прибирання можна уявляти себе героїнею кіно, книжки, історичної ситуації. Під час прибирання кімнат я частіш уявляю себе кілером, котрий вимушений переховуватися під личиною готельної покоївки. Головне особливо не захоплюватися і вчасно витягувати себе з цього стану.

7. Щоб відновлятися достатньо гармонії, розуміння іншою людиною та любові. Однак допомагає колоротерапія (обирайте той колір одягу, дрібних предметів, антуражу, котрий помагає заспокоїтися або навпаки активізуватися); посмішкотерапія - кожному є що згадати з посмішкою. Також важливим для подолання будь-яких депресивних станів є дихання. Можна змінити глибину, частоту, ритм дихання, спробувати дихати, наприклад, в ритмі танго або уявляти, що дихаєш наче океан - це змінить ставлення до сьогоденної ситуації та життя.

8. В певному віці краса жінки більше проявляється в доглянутості, тому достатньо слідкувати за руками (манікюром), волоссям та вміти комбінувати одяг, на це йде зовсім небагато часу.

9. Вигідно навчитись робити кілька справ одночасно, тут також важливим є правило комбінаторності, треба зрозуміти, що виходить поєднувати краще і найлегше; одне припасувати до іншого, і можна вивільнити час.

10. Більше сміятися та жартувати. Це певною мірою захисні окуляри-калейдоскопи, котрі не дадуть сірості, марудності та тоскності поглинути нас.

Фото Оксани Прохорець, Валерії Радзієвської, Яніни Жалкевської

Реклама:

Головне сьогодні