Пізніше визрівання винограду поліпшує якість вина - експерти

— 30 вересня 2011, 14:28

Метод полягає в наступному: з грон винограду видаляються молоді листя, бічні пагони. Другий раз пагони з'являються через кілька тижнів, і їх винороби залишають для подальшого росту.

В результаті, виноград дозріває пізніше, при більш низьких температурах, повідомляє Thebusinessjournal.com.

Таким чином, дослідники хочуть перенести час збору врожаю для деяких сортів винограду з початку вересня на середину листопада. Цей метод вже застосовувався в Австралії і деяких тропічних регіонах.

На думку вчених, дана методика дозволить вирощувати виноград з поліпшеними характеристиками для виготовлення високоякісних вин: більш дрібні ягоди, більш висока кислотність, менший рівень pH.

Вина виходять більш насиченого кольору, з вищим рівнем танінів і фенолів, з чудовим інтенсивним ароматом і смаком. Відповідно, вони мають набагато кращий потенціал до зберігання.

"Золотий Штат" - так називають Каліфорнію американські винороби. Каліфорнійські вина відомі на весь світ своєю високою якістю і різноманітністю. У цьому регіоні вирощується понад 100 різних виноградних сортів, з яких потім виготовляють всі категорії вин.

Винороби Каліфорнії постійно прагнуть підвищити якість вироблюваних вин, удосконалюючи технології їх виготовлення. Саме тому в штаті так багато коштів виділяється для проведення різних досліджень в області вирощування винограду та виробництва вина.

Реклама:

Головне сьогодні