Японець збудував ковчег. Фото

— 12 жовтня 2011, 11:43

Як передає ТСН із посиланням на Reuters, творця судна вже охрестили "Ноєм".

Після катастрофи 11 березня, що понесла передбачувані двадцять тисяч життів, Танака вирішив винайти власний плавучий засіб, який допоможе вижити як після землетрусу, так і після цунамі, яке може за ним послідувати.

"На початку я створив його у формі півсфери, що, як мені здавалося, було б кращою формою, щоб вижити, але під час цунамі воно могло б перекинутися", - сказав Танака, президент виробника устаткування Cosmo Power. - Тому я вирішив змінити форму на сферу".

Судно має близько 1,2 метра в діаметрі, один люк, одне вікно і два отвори для спуску води і вентиляції. Воно зроблене з армованого пластика, який, за словами Танаки, легше, але міцніше стали. Матеріал не пропускає воду. Яскравий жовтий колір був призначений для привертання уваги рятувальників. Більше того, маленький розмір дозволяє зберігати його в середньостатистичному японському будинку.

Компанія повідомила про 700 замовлень на судно, яким зацікавилися переважно сім'ї, портові служби і рибалки. Вартість стандартної моделі складає 288 тисяч ієн.

ВІДЕО ДНЯ

"Принаймні у людей, що виявилися усередині ковчегу, буде час зробити передих і підготуватися до самого гіршого", - сказав співробітник Cosmo Power.

Фото news.ivest.kz

Реклама:

Головне сьогодні