У Коста-Ріці помер загальний улюбленець – крокодил Почо

— 17 жовтня 2011, 18:13

Світову славу 450-кілограмовому крокодилові та його господареві Гілберто Шедену (Чіто) принесла їхня дивовижна дружба. У віці 50 років дресирована рептилія померла.

Про смерть свого улюбленця 54-річний Чіто на прізвисько "Костаріканський Тарзан" повідомив зі сльозами на очах, пише Тaringa.net.

Історія Чіто й Почо розпочалася близько 20 років тому, коли чоловік знайшов поранену тварину в річці та забрав додому, аби та "померла в спокої".

"Оскільки він не помирав, я почав лікувати його та, з часом, ми стали нерозлучними друзями", - пригадував Чіто.

Щонеділі подивитися на виступи "Тарзана" з 5-метровою рептилією, до селища Сікіррес, за 70 кілометрів від столиці, з'їжджався натовп глядачів, пише Crónica Viva.

Затамувавши подих, вони спостерігали за тим, як дресирувальник клав голову до величезної крокодилячої пащі або ж цілував Почо в морду. За командою крокодил піднімав хвоста, заплющував одне око та давав Чіто лапу.

"Для мене Почо наче мій брат… Буває, що хтось допомагає людям, а люди нерідко платять йому за це злом; але не Почо, Почо ніколи мене не підводив, він дуже добре поводиться", - казав дресирувальник.

За Почо, який щотижня з'їдав по 30 кілограмів курятини та риби, наглядали ветеринар та біолог. Смерть рептилії у вівторок настала з природних причин, повідомляє Tico Times.

Реклама:

Головне сьогодні