Сторічного марафонця відмовилися включати до Книги рекордів Гіннесса

— 25 жовтня 2011, 15:17

Таке рішення прийняли представники організації, що фіксує рекорди, пише Lenta.ru.

Причиною відмови від реєстрації досягнення Сінгха стала та обставина, що він не надав співробітникам Книги рекордів свідоцтво про своє народження.

При цьому у бігуна є паспорт громадянина Великобританії (він живе в країні з середини 1990-х років), в якому сказано, що він народився в Індії 1 квітня 1911-ого. Також марафонець може надати лист від королеви Єлизавети II з привыьанням зі сторіччям.

Як повідомив тренер Сінгха, у його підопічного просто не може бути ніякого свідоцтва про народження, оскільки в 1911-ому році в його рідній Індії просто не видавалися такі документи. Однак у Книзі рекордів Гіннесса заявили, що їм необхідно офіційне підтвердження віку бігуна, і паспорт як доказ не підходить.

При цьому в організації з реєстрації рекордів, досягнення Фауджі Сінгха назвали неймовірним і чудовим, і висловили готовність почекати деякий час до надання їм свідоцтва про народження марафонця. Сам він ніяк не прокоментував ситуацію.

Нагадаэмо, Фауджа Сінгх подолав марафонську дистанцію 16 жовтня в Торонто. На забіг він витратив приблизно вісім годин. Раніше він вже неодноразово брав участь у різних легкоатлетичних змаганнях.

Реклама:

Головне сьогодні