Американська художниця перетворила пологи на перформанс. Фото

— 26 жовтня 2011, 16:10

Котак народила в бруклінській галереї The Microscope хлопчика, повідомляє Lenta.ru із посиланням на Associated Press.

Марні Котак оголосила про намір влаштувати подібний перформанс на початку жовтня, саме тоді в галереї відкрилася виставка художниці "Народження малюка X", яка триватиме до 7 листопада.

Американка переїхала в галерею на місяць і жила там у кімнаті, яку умеблювала як спальню.

На початку жовтня повідомлялося, що кілька стін її імпровізованої пологової палати будуть зі скла, і відвідувачі галереї матимуть змогу спостерігати за пологами. Скільки людей побачили, як народжувала Котак, на даний момент не відомо.

Новонародженого назвали Аяксом. Одна з відвідувачок галереї, яка зайшла в "палату" Котак після пологів, розповіла виданню, що бачила, як художниця їла банан, а батько дитини тримав малюка на руках.

Галерея планує також показати відео з пологами, однак воно буде оприлюднене вже на наступній виставці. За даними видання, наступний проект Марни Котак розрахований на 18 років і називається він "Виховання малюка X". Художниця планує кожного тижня вивішувати відео про життя свого малюка.

36-річна Марні Котак здобула популярність завдяки мультимедійним інсталяціям, в яких вона пропонує розглядати буденні речі як мистецтво. Кілька перформансів засновані на важливому особистому досвіді художниці - вона імітувала власні пологи, відтворювала похорон свого дідуся, а також згадувала втрату цноти.

Фото АР

Реклама:

Головне сьогодні