У Туреччині число жертв землетрусу досягло 480 осіб

— 27 жовтня 2011, 13:48

Про це повідомив прем’єр-міністра Туреччини Реджеп Ердоган, повідомляє Дзеркало Тижня.

У результаті потужного землетрусу, що сколихнув південно-східну турецьку провінцію Ван 23 жовтня, частково або повністю зруйновано 2 тис. 262 будов.

На пошуково-рятувальних роботах задіяні 816 рятувальників, 145 карет "швидкої допомоги", 7 літаків, 11 пересувних клінік і 2 тис. 445 військовослужбовців.

Уряд Туреччини 15 жовтня запитав іноземну допомогу для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу. Письмовий запит від імені уряду було направлено 30 державам.

Головним чином мова йде про намети, готові і збірні будинки, які потрібні для тимчасового розселення жителів. Серед країн, що вже надали допомогу - Україна, яка надала чотири спеціальні модулі, оснащені автономними системами обігріву та вентиляції, і Казахстан (5065 тонн м'ясних консервів, 12 тонн гречаної крупи, 20 десятимісних зимових наметів, 20 печей для обігріву, 200 ковдр, 1 тонну чаю, 15 тонн макаронних виробів).

Японія, яка також пережила сильний землетрус цієї весни, прийняла рішення надати Туреччині допомогу в розмірі 400 тис. дол для ліквідації наслідків стихійного лиха, а також направити до провінції Ван намети і предмети першої необхідності.

Ізраїль також планував направити до Туреччини 7 мобільних житлових комплексів на борту вантажного літака "Боїнг-747". Азербайджан та Іран ще 23 жовтня направили до Вану групи рятувальників, продовольство, намети і теплі ковдри.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,2 стався вдень 23 жовтня у провінції Ван на південному сході Туреччини. Після першого руйнівного удару пішло ще близько 300 повторних струсів ґрунту магнітудою до 6.

Реклама:

Головне сьогодні