Гелікоптер рятував виноград

— 3 листопада 2011, 16:48

Коли два тижні тому, дощ затопив долину Napa, винороб Кейкбренд застосував технологію фермерів, які вирощують апельсини і вишню.

Це найкращий приклад того, на які рішучі заходи доводиться йти виробникам, щоб в екстремальних погодних умовах врятувати урожай, пише Upakovano.ru з посиланням на npr.org.

Якщо на виноградних гронах починає формуватися згубна пліснява, їх не можна збирати. На щастя, для більшості виноробів в Napa Valley велика частина білого і червоного винограду вже була зібрана до рясних дощів.

Однак, Каберне Совіньон - більш міцний і стійкий сорт - залишався на виноградних лозах, поки йшов дощ. В результаті, Кейкбред вирішив викликати гелікоптер, який завис на висоті 6 метрів над долиною, а вітер від його лопатей допоміг здути воду з рослин.

За словами винороба, дану технологію він застосовує вперше і остаточний збір врожаю Каберне зможе відповісти на запитання: "Спрацював чи ні повною мірою даний метод стосовно до винограду".

Американські винороби відрізняються від своїх колег з інших країн тим, що активно шукають, а також запроваджують на практиці різні інновації для вирощування винограду та виробництва вина.

Так, наприклад, менеджери деяких каліфорнійських виноробень активно використовують смартфони та ай-поди для навчання сомельє, проведення дегустацій, для активного просування продукції виноробні та залучення цільової аудиторії.

Також, багато виробників вина дистанційно вимірюють температуру в ємкостях з вином, а також використовують відео спостереження і різні сучасні пристрої для контролю над різними процесами у своєму господарстві.

Реклама:

Головне сьогодні