Слоненя та його мама ледь не загинули в багнюці. Фото

— 10 листопада 2011, 11:42

Зазвичай люди намагаються якомога менше втручатися до життя тварин, покладаючись на закони природи. Проте цього разу працівники South Luangwa Conservation Society просто не змогли сидіти склавши руки, даючи матері й дитинчаті сконати в такий страшний спосіб.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Порятувати слониху та її малу донечку з багнюки спершу намагалося їхнє стадо. Коли ж тварини зазнали поразки, втрутилися люди. Слони ж зупинилися осторонь, чекаючи на подальший розвиток подій.

Мул швидко підсихав, тож люди мусили квапитися. Їм врешті вдалося протягти мотузку під тулубом слоненяти й витягти його з багна. Однак опинившись на волі, маленька кинулася до своєї мами, й застрягла знову.

Врешті слоненя вдалося відігнати від лагуни, що мала б стати його могилою, й воно попрямувало до родичів, зачувши їхній голос.

Щойно малеча опинилася в безпеці, люди поквапилися звільняти її маму. Знесилену слониху прив'язали до трактора та поволі витягли з мулу. Усе закінчилося добре – тварина чимдуж побігла до своєї зграї та дитинчати.

"Більшість фахівців з охорони природи гадають, що людина не мусить втручатися в природний хід речей, і що ми мусимо дозволити природі рухатися своїм шляхом, яким би жорстоким чи суворим він не був", - говорить представниця команди рятівників Рейчел МакРобб.

"Однак – кожне правило має виняток, і жахливе становище, з якому опинилося слоненя в мулі лагуни Капані та його матір, яка вчора намагалася її витягти, змусило нас до активних дій. Ми просто не змогли б стояти поряд і дивитися, як вони мучаться та повільно вмирають", - пояснює вона.

Реклама:

Головне сьогодні