Apple скорочує виробництво iPhone 4S і iPad 2

— 10 листопада 2011, 13:27

Можливе скорочення обсягів виробництва iPhone може бути пов'язано з тим, що спочатку Apple розмістила надлишкове замовлення, пише газета Дело із посиланням на аналітика компанії RBC Capital Markets Майк Абрамськи (Mike Abramsky), пише Дело.

Експерт вважає, що напередодні святкового сезону компанія могла спеціально зарезервувати додаткові виробничі потужності, а після цього скоригувати обсяги замовлення.

Абрамськи зазначає, що в США при замовленні останньої моделі смартфона iPhone 4S через інтернет-магазин Apple час доставки пристрою становить один-два тижні, що свідчить про високий попит на апарат. Для покупки смартфона у фірмовій роздрібній мережі Apple Store на території США пристрій необхідно резервувати напередодні.

Жене Манстер (Gene Munster) з аналітичної компанії Piper Jaffray & Co. називає чутки про зменшення обсягів замовлення на виробництво iPhone 4S безпідставними. Згідно із прогнозом експерта, в поточному кварталі Apple продасть 26 000 000 iPhone, що стане новим рекордом.

Наприкінці вересня аналітичне агентство JPMorgan Chase & Co із посиланням на власні джерела серед постачальників електроніки, також повідомило про скорочення виробництва iPad 2 приблизно на чверть від раніше запланованих обсягів - з 17 до 13 мільйонів штук.

У випадку з iPad 2, зменшенню обсягів замовлення могло передувати те, що модель вже давно присутня на ринку, і деякі споживачі відкладають покупку, розраховуючи дочекатися оновленої версії планшету від Apple.

За неофіційною інформацією, вона може з'явитися в березні 2012-го року, тобто через рік після виходу iPad 2.

Реклама:

Головне сьогодні