Створено прилад, що визначає підроблений віскі

— 10 листопада 2011, 17:15

Тепер потрібна тільки крапелька алкоголю, і лазерний промінь тонше людського волосся визначить підроблений напій чи ні, повідомляє Drinktime.

Вчені з Сент-Ендрюського університету Шотландії виявили, що пропущений крізь прозоре оптичне волокно, а потім крізь віскі, промінь світла потім можна проаналізувати і завдяки цьому дізнатися багато чого про цей напій.

Наприклад, дана технологія дозволяє визначити, скільки алкоголю міститься в віскі - як правило, цей рівень у підробленому напої нижче необхідних шотландським законодавством 40%. Однак дослідники пішли далі, вони заявляють, що за допомогою лазера можуть визначити бренд і вік тестованого віскі, і навіть з якої бочки був узятий досліджуваний зразок.

Цей винахід вже було запатентовано і представлено зайнятим в алкогольній індустрії бізнесменам. Розробники цього проекту - фізики Превін Ешок, Кішан Дхолакія і Бавішна Превін.

За словами місіс Превін, гравці ринку спиртних напоїв часто стикаються з підробками і постійно шукають нові, надійні і недорогі методи аналізу спиртного. І ось таку можливість їм надали фізики з шотландського університету, які звичайним покупцям рекомендують купувати вино і міцний алкоголь тільки в спеціалізованих магазинах.

Реклама:

Головне сьогодні