Джоан Роулінг розповіла, як ховала своїх дітей від папарацці під ковдрою

— 25 листопада 2011, 15:14

Автор книг про Гаррі Поттера розповіла про це в рамках громадського розслідування справи про незаконне прослуховування і підкуп поліцейських журналістами News of the World, яке проводить комісія під керівництвом судді Левесона.

Дала свої свідчення і актриса Сієнна Міллер: преса цікавилася її особистим життям, зокрема, її стосунками з актором Джудом Лоу, пише ВВС.

За словами актриси, коли в 2005 і 2006 роках в пресі стали з'являтися повідомлення про її приватне життя, вона стала підозрювати своїх близьких у тому, що ті продають цю інформацію газетам.

В результаті, за її словами, у неї виникло "почуття страху і параноя".

Вона навіть запросила до себе додому чотирьох близьких друзів і намагалася дізнатися, хто саме з них продавав історії про її життя журналістам, бо в пресі з'явилися повідомлення, які базувались на інформації, яку знали лише ці четверо.

Вона сказала, що відчула себе жахливо після того, як зрозуміла, що її близькі їй не зраджували.

Автор популярної серії книг про юного чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг розповіла комісії Левесона, як одного разу репортери намагалися вступити з нею в контакт, підкинувши записку в шкільну сумку її п'ятирічної дочки.

"Мене охопило почуття, що в моє життя вторглися ... Дуже складно описати, якою розгніваною я була, коли відчула, що школа моєї п'ятирічної дочки більше не є місцем, де вона повністю захищена від журналістів", – сказала Роулінг.

За словами письменниці, вона не може "заховати своїх дітей під мантією-невидимкою", однак їй вже доводилося закутувати їх в ковдру, щоб захистити від настирливих папарацці.

Вона також заявила, що діти знаменитостей мають повне право на захист приватного життя від цікавих очей, тому що "вони не вибирають, хто їхні батьки та як ці батьки поводяться".

Крім того, Роулінг розповіла, як незабаром після народження сина її будинок обступив натовп фотографів.

Через тиждень їй здалося, що папараці залишили її в спокої, і вона вирішила прогулятися з дітьми, однак виявила, що на відстані за нею спостерігає фотограф з довгофокусним об'єктивом.

"Я досить абсурдно кинулась за ним навздогін, – розповіла письменниця. – Як мені могло прийти в голову, що я зможу наздогнати 20-річного папараці, штовхаючи перед собою коляску? Коли це напруга накопичується, воно тебе просто спустошує".

Роулінг також розповіла, як їй довелося серйозно поговорити з дочкою, щоб переконати ту, що один з негативних персонажів книг про Гаррі Поттера не був списаний з колишнього чоловіка письменниці, після того як про це "абсолютно безпідставно" заявила газета Daily Express.

Комісія Левесона незабаром закінчить першу стадію своєї роботи. Друга стадія розпочнеться після того, як буде завершено розслідування поліції про незаконне прослуховування мобільних телефонів і підкуп поліцейських журналістами News of the World.

На другому етапі комісія повинна буде відповісти на питання про те, наскільки широко застосовувалося незаконне прослуховування телефонів, а також оцінити роль поліції в цій справі.

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон розпорядився провести розслідування практики та етики роботи ЗМІ наприкінці липня.

Реклама:

Головне сьогодні