Вода затоплює столицю Таїланду через каналізацію

— 7 листопада 2011, 09:55

Вода затоплює все нові вулиці. Ранком вона здійнялася з каналізаційних люків до рівня 40 сантиметрів і затопила дорогу біля основного ринку міста "Чатучак". Уночі була затоплена дорога Випхавади-Рангсит, де розташована штаб-квартира найбільшої в королівстві газети "Тхаи Рат". Вода там досягла у висоту 50 см.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на ИТАР-ТАСС.

Два тижні тому, коли повінь тільки почала прибувати з розташованих на півночі від Банкоку провінцій, вода була прозорою, та крізь неї було видно розмітку на дорогах, тротуари, пороги будинків. Зараз же вона щільним темним покривалом укриває затоплені райони столиці Таїланду.

Губернатор Бангкоку Сухумбанд Парибат уже оголосив обов'язкову евакуацію жителів 11 з 50 районів міста. На даний момент під водою залишаються біля чверті території столиці Таїланду. Затоплено захід, схід і північ міста. У Бангкоку критично не вистачає питної води. Якість водопровідної води міняється від району до району, але навіть у благополучних центральних районах із кранів тече жовта рідина із запахом гнилі, хімікатів і моторного масла. Парибат повідомив, що на відкачку води із центральних вулиць міста знадобиться два тижні. Зараз для руху в місті закриті близько 50 магістралей.

Число загиблих у результаті катастрофічної повені у Таїланді становить вже 506 осіб. Ще двоє значаться зниклими без вісти. Повені тривають на даний момент в 25 з 76 провінцій країни, у тому числі й у столиці королівства Бангкоку. Від повені безпосередньо страждають у даний момент 1,15 мільйона родин або більше 3 мільйонів чоловік.

Реклама:

Головне сьогодні