Вагітна вижила після 100% опіків шкіри та готується стати мамою

— 14 грудня 2011, 13:46

Півтора місяці тому 100% шкіри її тіла обгоріли, і лікарі боялися найгіршого, повідомляє Сегодня.

Тепер вони кажуть, що Тетяна видужує.

"70% шкіри її тіла вражені дуже складними опіками третього ступеня. У неї на тілі немає жодного сантиметра, який би не був пошкоджений. Це унікальний випадок - людина вижила при стовідсотковому ураженні шкіри! Таке зустрічається один раз на мільйон, якщо не рідше", - розповів головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко і додав, що при цьому пацієнтка - на п'ятому місяці вагітності, і є велика ймовірність, що вона народить здорового малюка.

Багато в чому диво стало можливим завдяки лікарям, які оперативно надали потерпілій першу медичну допомогу.

Крім того, зараз Тетяна знаходиться під цілодобовим спостереженням медиків.

"На її лікування тільки на медикаменти щодня йде від п'яти до семи тисяч гривень. Пацієнтка зараз знаходиться в повній свідомості, більше не температурить. Вона вся в бинтах, тільки невелику ділянку обличчя не забинтовано. Зараз лікарі поступово знімають шари мертвого шкірного покриву і нашивають жінці нову шкіру. Незважаючи ні на що, вона сповнена оптимізму, хоче народжувати і хоче скоріше повернутися до своїх дітей, яких у неї шестеро", - розповів Сергій Риженко.

За словами Тетяни, вона підпалила себе сама. 28-го жовтня в її родині було свято - одному з синів виповнилося 8 років. День народження був у розпалі, коли додому повернувся п'яний батько сімейства і почав "піднімати руку" на дружину.

Знаючи, що поодинці не зможе заспокоїти чоловіка, вона викликала дільничного міліціонера. Дільничний двічі в той вечір приходив на виклик Тетяни і розмовляв з її чоловіком. Але як тільки правоохоронець ступав за поріг, той брався за старе.

Коли чоловік у черговий раз почав проявляти агресію, дівчина, вирішивши налякати його, облилася бензином, погрожуючи підпалити себе. Це трохи протверезило кривдника, і він відступив, що дало жінці можливість втретє викликати на допомогу дільничного.

Потім, перебуваючи в стані підвищеної нервозності, вона забула, що облилася бензином і вирішила заспокоїтися сигаретою.

Коли прийшов дільничий, жінка горіла як факел. Він одразу кинувся гасити її.

В свою чергу, чоловік жінки каже, що жодного разу не торкався її та дуже чекає на дитинку, яка має народитися.

Реклама:

Головне сьогодні