Пішов з життя лідер КНДР Кім Чен Ір

— 19 грудня 2011, 10:19

Про це повідомляє "Радио Свобода" з посиланням на китайське агенство "Синьхуа".

Кім Чен Ір переніс серцевий напад, і врятувати його було неможливо, попри те, що були застосовані "всі можливі засоби першої допомоги", пише інформаційне агентство.

Зазначається, що північнокорейський лідер уже давно лікувався від серцевих та серцево-судинних захворювань, і медична допомога йому надавалася до останніх секунд життя.

За даними Associated Press, Кім Чен Ір також страждав від діабету, одначе багато палив, надаючи перевагу міцним сигарам, а також регулярно вживав коньяк.

Він очолив країну в 1994-му, після смерті свого батька Кім Ір Сена.

Тіло лідера КНДР доправили до Кимсуанського меморіального палацу в Пхеньяні. Жалобний період у країні триватиме до 29-го грудня.

У цей час Північна Корея не прийматиме іноземні делегації, а також до церемонії похорону, що відбудеться 28-го грудня, не будуть допущені іноземці.

Збройні сили країни приведені в стан підвищеної бойової готовності, повідомляє Reuters із посиланням на місцеві медіа.

Влада в КНДР "повністю перейшла до рук молодшого сина померлого лідера – Кім Чен Ина", повідомляють південнокорейські ЗМІ.

Він народився, за одними даними, в 1983-му році, за іншими – 1984-му. Матір’ю наступника є балерина Ко Єн Хі, яку вважають третьою дружиною Кім Чен Іра. За непідтвердженими даними, вона померла в 2004-му році.

Середню освіту Кім Чен Ин отримав у Швейцарії, потім закінчив Військовий університет у Пхеньяні. Подейкують, він володіє англійською та німецькою мовами.

Повідомлялося, що Кім Чен Ір мав намір передати владу синові у день 100-річчя від дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена – 14-го квітня 2012-го року.

Вибір саме молодшого сина в наступники експерти пояснюють тим, що старший син, Кім Чен Нам, утратив батькову довіру, коли був спійманий в 2001-му році в Японії з фальшивим паспортом. Тоді він буцімто хотів відвідати "Диснейленд" у Токіо.

Реклама:

Головне сьогодні