В архівах Ватикану знайшли справжню історію волхвів

— 27 грудня 2011, 11:51

Рукопис, який зберігався протягом 250 років у Ватиканській бібліотеці і, про походження якого нічного не відомо, професор Брент Ландо дешифрував з мертвої сирійській мові.

Текст називається "Одкровення волхвів" і являє собою розповідь про їх подорожі, написаний від першої особи, пише ТСН із посиланням на The Times.

Це зроблена в 8 столітті копія з оповідки, вперше записаної у 3 столітті, менш ніж через 100 років після написання Євангелія від Матвія - першоджерела історії про волхвів, зазначає видання.

"Одкровення волхвів" значно відрізняється від інших варіантів цієї біблійної історії. Згідно з документом, волхви прийшли не з Персії, а з країни Шир, що ототожнюється з давнім Китаєм.

"Повідомляється, що вони були нащадками Сифа, третього сина Адама, і належали до секти, яка молилася без слів", - йдеться в статті.

Як відомо, у традиційній легенді волхвів троє, в "Одкровенні" сказано, що їх були "десятки". Матвій же не згадує, скільки було волхвів.

Водночас професор Ландо сумнівається, що "Одкровення" дійсно написано одним з волхвів, але вважає, що безіменні автори самоототожнювалися з цими містиками і їх сектою.

За словами Ландо, в "Одкровенні" йдеться, що Сиф передав нащадкам пророцтво, згідно з яким, зірка сповістить про народження Бога в людському вигляді.

У дешифрованому ж тексті йде мова, що Ісус Христос і Віфлеємська зірка - одне й те саме, а також, що Христос здатний перетворитися в усе, що завгодно.

Реклама:

Головне сьогодні