Музика робить спиртне солодше: вчені

— 29 грудня 2011, 13:03

Перше дослідження про вплив музики на смак спиртного провів доктор Лоренцо Стеффорд, психолог з Університету Портсмута в Англії.

На його думку, у людей є вроджена пристрасть до солодкого, тому цілком можна пояснити той факт, чому в галасливому оточенні людина випиває більше спиртного, повідомляє Drinktime.rbc.ru.

В експерименті доктора Стеффорд взяли участь 69 жінок і 11 чоловіків, віком від 18 до 28 років, які регулярно вживають різні алкогольні напої. У ході експерименту респонденти повинні були оцінити ряд напоїв різного рівня алкоголю, цукру і гіркоти в смаку.

При тому, на людей чинили вплив чотири різних типів відволікаючих чинників: гучна клубна музика в поєднанні з необхідністю читати новини. Деякі з випробуваних пили спокійно, не відволікаючись на них.

Результати експерименту були наступні: люди, які слухали гучну клубну музику, оцінювали напої, як набагато більш солодкі, ніж вони є насправді. Висновок учених: музика найсильніше серед інших відволікаючих чинників спотворювала відчуття смаку.

Доктор Стеффорд зазначає, що хоча його дослідження не відрізняється широким масштабом, воно має більше значення для тих, хто випиває в галасливих місцях, а також для власників барів, представників індустрії спиртних напоїв і навіть влади.

Реклама:

Головне сьогодні