Ляльку Барбі просять стати лисою – заради підтримки онкохворих дітей

— 12 січня 2012, 15:48

Одну-єдину таку ляльку торік уже створили – Принцессу Дженезіс Барбі отримала 4-річна дівчинка Дженезіс Рейєс, яка втратила свої коси внаслідок хіміотерапії.

Про це пише The Daily Mail.

Організатори інтернет-руху закликають Mattel передати кошти від продажів ляльки на дослідження дитячого раку.

Відповідна група у Facebook зветься "Вродлива та лиса Барбі! Побачимо, чи вдасться нам це здійснити".

"Коли я прочитала про те, що Mattel робить унікальну лису Барбі для Дженезіс, я подумала, як чудово це було б, адже так багато інших дітей стикаються зі втратою волосся від хіміотерапії, алопеції або трихотиломанії (нав’язливого висмикування волосся)", - каже одна з засновниць групи, 41-річна Джейн Бінгхем.

Сама Джейн хворіє на невиліковну форму лімфоми нон-Ходжкіна. Вона пригадує, як реагувала на її втрату волосся донька – 9-річна Беллеліана.

"Це відбивається на емоційному стані дитини. В мене було дуже довге біляве волосся… Вона (донька) копіювала мене й намагалася зав’язати й собі на голові шарф", - говорить Бінгхем.

У комплекті з Барбі без волосся могли б іти аксесуари – шарфи та капелюшки, й це допомогло б багатьом дівчаткам змиритися зі втратою волосся в них самих, аби в тих, кого вони люблять.

Інша активістка, Бекі Сайпін, має 12-річну дочку Кін Ініч, в якої випали внаслідок лікування лейкемії. Для ляльок дівчина вже завелика, однак від ідеї з лисою Барбі в захваті.

"Спершу вона (Кін) вдягала шапки та шарфи…(Згодом) величезні стрічки, а влітку носила тимчасові тату й давала своїм друзям малювати личка на своїй голові… У нас удома це перетворилося на таку собі гру!... Більшість (дітей) сприймає втрату волосся тяжче, ніж сам діагноз", - зазначає Бекі.

Свою позицію щодо такої ініціативи виробники Барбі ЗМІ ще не повідомили. Активісти ж поки одержували від Mattel офіційні відписи, що ідей від зовнішніх джерел компанія не приймає.

Реклама:

Головне сьогодні