У світі знижується виробництво "крижаного" вина

— 18 січня 2012, 17:41

Через теплу погоду нинішньої зими виробники так званого "крижаного вина", яке виготовляється з винограду замороженого на лозі, несуть чималі збитки. Основними виробниками айсвайна є, в основному, винороби Німеччини, США та Канади. При цьому прогнози, які даються синоптиками, не втішають ні тих, ні інших.

В кінці минулого року виноградарям обох континентів довелося довго чекати низьких температур. Причому, в деяких регіонах заморозки так і не настали. Виробники айсвайна скаржаться, що через несприятливі для їх виробництва погодні умови, улюбленого багатьма людьми солодкого вина в цьому році буде набагато менше.

Зазвичай, виноград для виробництва айсвайна винороби збирають в кінці жовтня або на початку листопада. Але восени 2011 року довелося відкласти збір в надії на те, що протягом найближчого місяця температура знизиться і виноград на лозі, нарешті, дійде до потрібної кондиції.

При цьому виробники вина усвідомлюють, що багато чим ризикують, адже відклавши збір врожаю, вони можуть втратити його зовсім. Ягоди можуть гнити на гілці або їх поїдять птахи. Крім того, майбутній врожай може згубити і раптові снігопади, які приб'ють до землі грона, що низько висять.

Утім, в цьому сезоні буде зібрано як мінімум на 40% менше винограду, ніж у минулі роки. Саме тому багато експертів радять поспішити з придбанням крижаного вина минулих врожаїв, оскільки їх запаси поступово знижуються, а вино нового врожаю коштуватиме набагато більше.

Крижане вино або "айсвайн" люблять за незвичайний свіжий смак і солодку консистенцію, яка робить цей напій більше схожим на сироп. За законами США, крижане вино не може називатися таким, якщо хоча б частина винограду при його виробництві була знята до заморозків.

Реклама:

Головне сьогодні