НКРЗ підключить села України до інтернету

— 20 січня 2012, 11:30

За словами голови комісії Петра Яцука, в Україні є більше 28 тисяч населених пунктів, але оптоволоконні мережі підведені лише до 1,2 тис, тому простір для дій залишається широким, пише Watcher.com.ua.

За задумом проекту, в селах розміщуватимуть по одній базовій станції, а інтернет у будинках роздаватиметься через wi-fi на швидкості до 1 Мбіт/с. Орієнтовна вартість підключення одного населеного пункту – 47 тис. грн., термін – 4 місяці.

Загальна вартість проекту становить 465 млн. грн., з яких 370 млн. – державні інвестиції. Решту інвестицій вкладе компанія Датагруп, яка буде займатись доставкою сигналу з супутника.

Цього року вона отримала необхідний цифровий ресурс на французькому супутнику Ka-Sat компанії Eutelsat. Датагруп отримуватиме за свої послуги близько 400 грн щомісяця з кожного населеного пункту.

Нагадаємо, в НКРЗ розробляють проект, згідно з яким право на доступ до інтернету в Україні буде законодавчо закріпленим. Наразі Цифровий район може конкурувати з ще одним проектом подібного типу, який називається "Відкритий світ" і передбачає підключення до інтернету українські школи.

Реклама:

Головне сьогодні