Міністр: Якщо послуга ЖКГ не надана, вона не повинна оплачуватися

— 25 січня 2012, 12:34

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час засідання Кабінету міністрів.

"По суті, саме поява ефективного власника – єдиний шлях до формування справедливого тарифу з утримання будинків. Формуючи тариф, ми повинні продовжувати реформування галузі та забезпечити дієвий контроль з боку споживачів послуг", - заявив він.

"Що саме пропонується: постачальник послуг пропонує перелік послуг, куди входить обов’язковий санітарний мінімум та додаткові послуги з благоустрою. Споживач в особі колективного власника чи уповноваженого власниками представника погоджує перелік і вартість цих послуг. Також споживач забезпечує контроль якості та повноти виконання договору", - сказав міністр.

"При чому якщо послуга не надана – вона не повинна оплачуватися. Якщо послуга надана не в повному обсязі – оплата повинна бути перерахована", - заявив Близнюк.

За словами голови Мінрегіону, відомство зараз розробляє Порядок доведення інформації про тарифи до споживачів, що має гарантувати отримання ними вичерпних відомостей про перелік житлово-комунальних послуг, структуру ціни і тарифів, їх зміну з детальним обґрунтуванням (за необхідності), чіткий регламент врахування думки громадян.

Також вносяться зміни в Порядок затвердження тарифів стосовно обов’язковості отримання висновку Держінспекції з контролю за цінами, повідомляє Мінрегіон. "Відповідним розпорядженням уряду необхідно закріпити за облдержадміністраціями обов’язковість моніторингу рішень органів місцевого самоврядування про підвищення тарифів і надання цієї інформації Мінрегіону для узагальнення", - зазначив Близнюк.

"Проекти згаданих нормативно-правових актів протягом тижня будуть направлені на погодження до центральних органів влади та, після узгодження, до Кабінету міністрів", - додав Близнюк.

Реклама:

Головне сьогодні