Ображений підліток зіштовхнув однокласницю з 8-го поверху

— 26 січня 2012, 13:49

Весь час до приїзду швидкої дівчина залишалася у свідомості і змогла розповісти, що з нею сталося, пише Комсомольская правда в Украине.

Каталіна разом з подружкою Кірою поверталися зі школи додому. За дівчатами ув'язався приятель Каталіни 14-річний Олексій, який жив з нею в одному під'їзді. Дорогою вони посварилися.

"Щоразу, коли Льоша зустрічав мене на вулиці, обзивав і навіть давав ляпаса. Не знаю, навіщо він це робив. Я могла б ударити його у відповідь (дівчинка займається кік-боксингом), але бити людей мені не дозволяв тато. Тому різко попросила Льошу залишити мене в спокої, і він відстав", - говорить Каталіна.

Утім, бітько дівчини зізнався, що вона вдарила його ногою по сумці. Видно, хлопець вирішив помститися і піднявся за дівчатами на сходовий майданчик 8-го поверху, де дівчата чекали подружку.

"Ми вже викликали ліфт, коли до нас по сходах піднявся Льоша. Я погано пам'ятаю, що він мені кричав ... Пам'ятаю, як він штовхнув Кіру в бік, після чого щосили штовхнув мене", - повідомила Каталіна.

Фото КП

Дівчинка не втрималася на місці та впала на скло великого вікна. На ньому не було грат, а саме вікно примикало прямо до підлоги. Подвійне скло не витримало, і Каталіна полетіла вниз. Причому свій політ вона пам'ятає ясно.

"Було страшно. У мене перехопило подих, коли я відчула, що лечу кудись вниз. Потім я сильно вдарилася спиною. Пам'ятаю, як відчула жахливий біль і побачила кров на куртці. Наді мною схилилися люди, хтось сказав, що я впала на кущ, а потім - в сніг, і це пом'якшило падіння", - розповіла Каталіна.

Батько Каталіни Едуард був на роботі, коли йому подзвонили з міліції.

"Мене просили приїхати з приводу дочки. Я подзвонив Каталіні на мобільний і почув: "Тату, я впала. Зі мною все добре, ти тільки не лай мене". Спочатку навіть подумав, що вона щось накоїла, бо мені з міліції телефонують. Але, зайшовши у двір, побачив лікарів і дуже злякався", - розповів схвильовано Едуард Жигарану.

Швидку чекали десь півгодини, весь цей час Каталіна була у свідомості. Вона докладно розповіла все, що з нею сталося, лише іноді на кілька секунд втрачаючи свідомість.

Дівчинку відвезли в Охматдит, де вона лежить у загальній палаті. За словами батька дівчинки, у його дочки зміщення тазу, пошкоджений хребет, глибокі рани від скла на сідницях, забиття внутрішніх органів і струс. Скільки продовжиться лікування і які наслідки ці травми нададуть на дитину в майбутньому, ніхто прогнозувати не береться, але лікарі кажуть: лікування буде тривалим.

За словами батька потерпілої, винуватець інциденту сказав йому, що зіштовхувати дівчинку не збирався, а просто послизнувся на лінолеумі.

"Порушено кримінальну справу за фактом нанесення тілесних ушкоджень з необережності. Поки рано говорити про винуватців події, проводиться досудове слідство. Крім того, порушено кримінальну справу проти службових осіб ЖЕКу, на балансі якого знаходиться даний будинок, адже вони не простежили за тим, щоб поставити грати на вікна сходової клітини. Якби вони це зробили, падіння вдалося б уникнути", - повідомив заступник прокурора Подільського району Андрій Олісарчук.

Реклама:

Головне сьогодні