В Одесі обвалився багатоквартирний будинок

— 4 січня 2012, 10:00

Упала бокова частина флігеля, де були розташовані три квартири. Усі мешканці були вдома, але встигли вискочити на вулицю. Семеро людей залишилися неушкодженими - і безпритульними.

Про це повідомляє ТСН.

Будинок №13 на вулиці Писонівській вже давно вважався аварійним, але там усе одно мешкали 30 людей. Те, що ніхто з них не загинув під уламками жителі називають дивом.

Від цілковитої руйнації будинок врятувала тополя, яка росте поряд з будинком. Дерево затримало частину даху і підперло стінку, розповіли рятувальники, які весь день розбирали завали.

Як повідомляється, від обвалу струсонуло і сусідній дім. У будівель спільні стіни і дах, тому мешканці бояться, що заваляться й їхні квартири.

У місцевій адміністрації пояснили, що будинок впав, бо дерев'яні перекриття даху та одна зі стін не витримали вібрації від будівництва нових багатоповерхівок по сусідству. Людям, що залишилися без даху над головою, чиновники пропонують тимчасово оселитися в готелі.

"Для того, щоб розселити цей флігель необхідно більше 10 одиниць квартир. Такої кількості квартир зараз водночас місто надати на жаль не може. Ми вже порахували у скільки обійдеться приблизно ремонт покрівлі та стіни", - повідомив керівник відділу ЖКГ Приморської райадміністрації Віктор Лазар.

Відремонтувати обвалену частину будинку обіцяють за два місяці. Мешканці вцілілих, також аварійних помешкань, не певні, що їхні квартири цей ремонт переживуть.

Реклама:

Головне сьогодні