Київському славістичному університету анулювали 3 ліцензії

— 13 лютого 2012, 14:07

Про це повідомив голова Державної інспекції навчальних закладів Михайло Гончаренко, якого цитують Українські новини.

"По університету з 30 ліцензій анульовано лише 3 ліцензії за спеціальностями: фінанси і кредит, облік і аудит, а також менеджмент. За іншими спеціальностями ліцензії залишаються чинними. Ліцензії за цими трьома спеціальностями також анульовані і по філіях (університету)", - сказав він .

Ліцензії анульовані у зв'язку з критично низьким рівнем підготовки майбутніх фахівців.

За даними голови інспекції, згідно з результатами перевірочних контрольних робіт, абсолютна успішність студентів Київського славістичного університету становить 56,2% (при нормі 90%) і якість знань ледве сягає 27% (при нормі 50%).

Крім того, навчально-методичне та інформаційне забезпечення приватного університету не дотягує й до половини нормативів, передбачених умовами ліцензії.

Гончаренко також додав, що переведення студентів за вищевказаними спеціальностями має відбутися найближчим часом і університет не повинен перешкоджати цьому процесу.

"Є час на те, щоб за бажанням студентів чи їх батьків, якщо це неповнолітні студенти, було вибрано вищий навчальний заклад, де б вони продовжили навчання", - додав голова Державної інспекції навчальних закладів.

Таким чином, студенти Київського славістичного університету та його філій за спеціальностями фінанси і кредит, облік і аудит, а також менеджмент будуть переведені в інші навчальні заклади за своїм вибором на ті ж спеціальності при наявності місць.

Чиновник підкреслив, що ні університет, ні філії не закривалися і продовжують свою роботу, а через три місяці буде проведена повторна перевірка вузу за іншими спеціальностями.

Київський славістичний університет заснований в 1993 році. На сьогоднішній момент навчає близько 7000 студентів і має філії в різних регіонах України.

Вартість навчання в цьому приватному вузі складає від 6 до 10 000 гривень в залежності від напрямку та форми навчання.

Реклама:

Головне сьогодні