Банда під Москвою тероризувала весь район, вбивши 27 людей

— 14 лютого 2012, 10:40

На думку слідчих, вони вбили щонайменше 27 людей, пише ТСН із посиланням Коммерсант.

Кістяк групи сформувався у вересні 2010 року в дитячому садку "Синичка", на території якого вечорами збиралися місцеві підлітки.

Лідерами банди стали бодібілдер, ученик ПТУ Аніс і восьмикласник Діма Довгий. Спочатку вони просто грабували і забивали людей до смерті, а потім захопилися неонацистською ідеологією та "перекваліфікувалися" на вбивства осіб з азіатською чи кавказькою зовнішністю.

Підлітки зазвичай обирали самотнього пасажира електрички солідніше, просили у нього, наприклад, закурити, а потім несподівано били його по голові. Якщо потерпілий падав, його забивали ногами до смерті або заколювали ножами, а потім грабували.

При цьому банда малоліток не визнавала жодних авторитетів. Серед її жертв виявився, наприклад, 40-річний Олександр Федосов, який, за даними оперативників, був членом команди злодія в законі Хусейна Ахмадова (Хусейн Сліпий) і більшу частину життя провів у колоніях.

ВІДЕО ДНЯ

Почувши прохання одного з членів групи закурити "авторитет" простягнув йому 50-рублеву банкноту. Відкупитися Федосову не вдалося - його труп з численними колото-різаними ранами знайшли в снігу, в кількох сотнях метрів від будівлі міськсуду.

Невдовзі, продовжуючи пограбування та вбивства, підлітки почали віддавати перевагу людям з кавказькою і азіатською зовнішністю. Наслідуючи скінхедів, нападники стали записувати вбивства на відеокамери телефонів і викладати в інтернет. Одного з потерпілих, наприклад, вони під відеозапис змусили прямо в парку вирити собі могилу.

Лише через кілька місяців міліціонерам вдалося затримати шістьох членів банди.

Усім їм висунуто обвинувачення у вбивстві двох і більше осіб, скоєне групою осіб за попередньою змовою. Підліткам інкримінується поки шість вбивств та кілька пограбувань, хоча, на думку слідства, на рахунку угруповання було 27 трупів. З іншими епізодами слідство збирається розібратися вже після того, як суд дасть оцінку вже підготовленим матеріалам.

Самим фігурантам – все байдуже. Малолітки знають, що за законом їм не можуть призначити більше десяти років позбавлення волі.

"Мені все одно, браття, який термін дадуть. Головне, що в моєму житті були мінус чотири хача", - повідомив Діма Довгий в одній із записок, перехоплених в СІЗО.

Реклама:

Головне сьогодні