МЗС просить українцiв не їздити до Лiвiї

— 14 лютого 2012, 14:04

"За нашою iнформацiєю, є громадяни, якi наразi планують здiйснити поїздки до цiєї країни", - повiдомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Вiн наголосив, що це небезпечно, й тому зовнiшньополiтичне вiдомство України рекомендує утриматися вiд таких подорожей, а українцям, якi там перебувають, - повернутися на батькiвщину.

Щодо затриманих у Лiвiї громадян України, то, за iнформацiєю МЗС, ситуацiя не змiнилася - вони все ще перебувають пiд арештом.

"Досi нашим громадянам не висунуто нiяких офiцiйних обвинувачень", - сказав Дикусаров.

За його словами, переговори з лiвiйською стороною тривають, вiдпрацьовуються рiзнi варiанти звiльнення громадян, зокрема на дипломатичних майданчиках в iнших країнах.

"Хочу наголосити, що це питання не зрушило з мiсця виключно через внутрiшньополiтичну ситуацiю в Лiвiї", - сказав вiн.

Прес-секретар МЗС також зазначив, що затриманi українцi стали "заручниками цiєї ситуацiї". За його словами, українськi дипломати тримають її на контролi й постiйно вiдвiдують спiввiтчизникiв.

Нагадаємо, 5 вересня 2011 року стало вiдомо про затримання в Лiвiї понад 20 українцiв - цивiльних фахiвцiв, якi прибули для роботи на об'єктах лiвiйської нафтової промисловостi.

Реклама:

Головне сьогодні