Міносвіти просить перевірити діяльність керівництва Інституту екології й медицини в Києві

— 16 лютого 2012, 09:37

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, якого цитують Українські новини.

"Міністерство вже звернулося вчора до прокуратури, щоб поставити просто таких зухвалих керівників на місце", - заявив Табачник.

З його слів, Державна акредитаційна комісія позбавила цей інститут ліцензії на освітню діяльність, однак ректор будь-якими шляхами намагався втримати студентів у виші.

"Цей ректор приватного навчального закладу взяв студентів у заручники. Він намагався закривати їх з батьками в кімнатах. Інакше назвати, як бандитизм, я це не можу", - сказав Табачник.

Він зазначив, що цей заклад неодноразово перевірявся за запитами депутатів Верховної Ради й Міносвіти.

ВІДЕО ДНЯ

Зі слів міністра, під час перевірок виявлялися факти хабарництва, зловживань під час сесій, неправомірних відрахувань студентів, невідповідності лабораторій необхідним вимогам і т.д.

"За оперативною інформацією, вчора в другій половині дня було зломлено опір цієї "дивної людини", - зазначив міністр.

Він повідомив, що ухвалено рішення про переведення в інші ВНЗ 325 студентів, і цей процес триватиме.

Нагадаємо, раніше Державна акредитаційна комісія позбавила ліцензії на освітню діяльність приватний вищий навчальний заклад "Міжнародний медичний коледж" (Київ).

У свою чергу юрист коледжу заявив, що ситуація з навчальним закладом є спробою рейдерського захоплення й поставив вимогу відставки Табачника.

Юрист не виключив, що коледж просто хочуть вигнати із приміщень, щоб, наприклад, використати їх для розміщення уболівальників під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Реклама:

Головне сьогодні