Google створить футуристичні окуляри із функціями смартфонів?

— 24 лютого 2012, 12:57

Завдяки мініатюрному дисплею з одною лінзою, технічні характеристики окулярів дозволять здійснювати пошук в інтернеті або відправляти смс і електронні листи, не поворухнувши й пальцем, пише Кyivpost.ua із посиланням на The Daily Mail.

Екран буде управлятися "мишею", яка переміщається просто нахилом голови. І якщо вам захочеться поговорити з кимось, то очікується що окуляри зможуть здійснювати дзвінки, використовуючи вбудований мікрофон.

Користувачі також зможуть бачити крізь лінзи в звичайному режимі і займатися своїми повсякденними справами, а потім одним рухом голови включати дисплей.

Окуляри будуть використовувати ту ж операційну систему Google Android, на якій працюють смартфони і планшети, і будуть підключатися до інтернету через 3G або наступне покоління мобільних мереж - 4G.

Вони також будуть оснащені GPS-технологіями і датчиками руху, а також камерою. У перспективі власники зможуть отримувати інформацію про будівлі, на які вони дивляться, або про прилеглі пам'ятки, а також друзів, які знаходяться в цьому районі.

Окуляри, швидше за все, розробляються в надсекретній науково-дослідній лабораторії Google в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Кажуть, що Apple також розробляє новаторські технології, такі як смартфони, які можна носити як годинник або вшити в одяг.

Пристрій вже може бути готовий до кінця цього року. Його вартість буде менше 380 фунтів стерлінгів, тобто дешевше, ніж iPhone від Apple.

Реклама:

Головне сьогодні