Yahoo звинувачує Facebook у порушенні патентних прав напередодні IPO

— 28 лютого 2012, 14:45

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на Financial Times.

Звинувачення на адресу соцмережі були пред'явлені напередодні первинного розміщення акцій Facebook, яке може відбутися вже за місяць.

"Yahoo відповідальна перед своїми акціонерами і співробітниками в питанні захисту інтелектуальної власності, - йдеться в повідомленні Yahoo. - Ми наполягаємо на тому, щоб Facebook вступила в патентну угоду, або ми будемо змушені вимагати захисту наших прав".

За інйормацією джерела видання, Yahoo заявила права на використовувані Facebook механізми розміщення реклами, захисту особистих даних і роботу системи особистих повідомлень.

У Facebook заявили, що поки ще не вивчили повною мірою вимоги, які пред'являє Yahoo, адже були поінформовані про претензії тільки в понеділок.

Для Yahoo, патентна суперечка може виявитися способом залучення додаткового капіталу.

Аналогічна тактика спрацювала у випадку з пошуковиком Google: напередодні IPO компанії, що відбулося в 2004-ому році, Yahoo змогла переконати Google викупити ліцензію на контекстну рекламу у власної компанії Overture. Тоді Google сплатила більш ніж 2,7 млн. ​​акцій, які після проведення IPO стали коштувати 230 млн. доларів.

Утім, один із співрозмовників вважає, що вимоги Yahoo не пов'язані з майбутнім IPO соціальної мережі. Він зазначає, що дії Yahoo відповідають стратегії компанії, що біла впроваджена новим головним виконавчим директором Скоттом Томсоном.

Facebook, що має 845 млн. користувачів по всьому світу, на початку лютого подала заявку на IPO, яке повинно стати одним з найбільших в історії американського фондового ринку. Компанія розраховує залучити до 10 млрд. доларів в ході розміщення, яке, як вважається, має відбутися цієї весни. При цьому вся Facebook може бути оцінена інвесторами в 75-100 млрд. доларів.

Реклама:

Головне сьогодні