Проїзд у купе може подорожчати на 14,3%

— 28 лютого 2012, 16:51

Це закрiплено в проектi наказу мiнiстерства "Про затвердження тарифiв на перевезення пасажирiв, багажу та вантажобагажу залiзничним транспортом у внутрiшньому сполученнi", повідомляє Інтерфакс.

Наказ передбачає поетапне пiдвищення рiвня тарифiв на перевезення пасажирiв з 30 березня, 1 квiтня, 1 липня i 1 жовтня в купейних вагонах по 3,4%.

Водночас наказ передбачає впровадження гнучкого тарифного регулювання залежно вiд класу пасажирських вагонiв i перiодiв перевезення, зокрема, стосовно масових перевезень пасажирiв залiзничним транспортом у передсвятковi та святковi днi.

Вводяться коефiцiєнти гнучкого регулювання за 13 перiодами року з коефiцiєнтами зниження 0,7-0,95 та пiдвищення 1,01-1,1. Крiм цього, пропонується здiйснити регулювання за днями тижня: зниження у вiвторок i середу на 10% i пiдвищення у п'ятницю i недiлю на 10%.

Згiдно з текстом пояснювальної записки до документа, на сьогоднi тарифи СВ у 2,2 разу вищi за тариф купейного вагона, й у разi пiдвищення тарифiв у купейних вагонах на 14,3% спiввiдношення вартостi купе у вагонi СВ i в купе купейного зменшиться i становитиме 1,78 разу.

Крiм того, з метою рацiональнiшого використання багажних вагонiв у наказi передбачається встановити диференцiйовану вартiсть за перевезення легковагого багажу (вантажобагажу) та корпусних меблiв. При цьому до легковагого багажу (вантажобагажу) належать предмети та речi (пластиковi бутлi, меблi плетенi, мiтли, клоччя, вата тощо), обсяг 1 кг ваги якого перевищує 8000 см куб.

Нагадаємо, раніше Борис Колесніков заявив, що цiни на проїзд у купе до кiнця 2012-го року пiдвищаться не бiльше нiж на 12%.

Реклама:

Головне сьогодні