Наркотичний засіб LSD допомагає лікувати алкоголізм-вчені

— 12 березня 2012, 13:40

Про це йдеться у статті норвезьких учених з Університету науки і технологій, опублікованій у виданні Journal of Psychopharmacology.

У статті вчених описані результати шести експериментів у період з 1966-го по 1970 рік, де були задіяні 500 осіб. Деяким учасникам експерименту було видано для прийому від 210 до 800 мікрограмів LSD, пише Бі-бі-сі.

У групі пацієнтів, що отримували цей наркотик, 59% зменшили кількість вживаного алкоголю. Серед тих, хто галюциногени не вживав, цей показник склав лише 38%.

У результаті, вчені дійшли висновку, що LSD чинить "значний позитивний ефект" на людей, що зловживають алкоголем. Утім, такий ефект тривав приблизно пів року, а протягом року зникав взагалі.

Однак на думку вчених, більш регулярні "кислотні тріпи" можуть призвести до повного видужання від алкогольної залежності.

За словами відомого британського експерта Девіда Натта, якого звільнили із посади радника уряду із політики у галузі наркотиків, схвалює результати дослідження.

"Щоб вилікувати залежність від алкоголю, необхідно кардинально змінити те, як людина дивиться на себе. Саме це і дає LSD", - вважає він.

У минулому, Натт закликав різко пом'якшити закони, що забороняють торгівлю і вживання наркотиків, і в результаті втратив посаду урядового радника.

LSD (Lysergic Acid Diethylamine) чинить потужний вплив на вироблення гормону серотоніну — медіатора нервової системи, що контролює такі функції організму, як поведінка і сприйняття дійсності, а також "відповідає" за почуття голоду і емоційний стан.

Реклама:

Головне сьогодні