Експерти прогнозують глобальну нестачу вина в усьому світі

— 21 березня 2012, 16:43

У Каліфорнії пройшла спеціалізована конференція Central Coast Insights Conference, яка була присвячена світовому споживанню вина за останні роки. Зокрема, була зачитана доповідь, в якої наводилися статистичні дані про виробництво і споживання вина протягом останніх років.

Згідно з цими даними, ера глобального надлишку вина добігає кінця, і світ незабаром відчує гостру нестачу в продукції провідних виноробних регіонів світу, повідомляє Drinkinform.

Наприклад, вже сьогодні в США спостерігається тенденція зростання споживання вина в одних регіонах і скорочення виробництва даного напою в інших. У зв'язку з цим збільшуються оптові ціни на вино.

Великою проблемою всього винного світу експерти вважають вкорінену в колективну свідомість концепцію глобального надлишку вина, тому мало хто вірить в його нестачу. Тому й підвищення цін ніхто не сприймає всерйоз.

Суттєве зростання споживання вина на ринках США і Китаю, що збільшилось на 54% за останні 4 роки, незабаром досягне 1 млрд. пляшок на рік. Після того, як надлишки вина вичерпаються, фахівці прогнозують стрімке підвищення цін на вино по всьому світу.

У 2011-ому році ціни на виноград у Франції виросли до 10-річного максимуму. В іспанській Ріосі врожай знизився на 20%, супроводжуючи серйозне виснаження запасів вина. В Австралії винороби попереджають про можливий дефіцит винограду і самого напою.

Кризові явища світової економіки і зростаючий попит ринків, що розвиваються, сигналізують про те, що виноробам треба заздалегідь продумати майбутню стратегію роботи.

Реклама:

Головне сьогодні