На Мадагаскарі винищують рідкісних тваринок – "провісників смерті". Фото

— 22 березня 2012, 15:17

Місцеве населення вірить у те, що побачивши мадагаскарську руконіжку, або ай-ая, потрібно неодмінно вбити цього примата – лише так можна уникнути лиха, яке він віщує.

Про це пише The Daily Mail.

Мадагаскарці вважають, якщо ай-ай наставить на когось свій кістлявий палець – людина приречена. Якщо тварина з’являється в селищі, то незабаром помре хтось із його мешканців.

Руконіжка харчується личинками, горіхами та рештками живих організмів. Вона пересувається по гілках, допомагаючи собі утримуватися довгим чіпким пальцем. Ним вона виколупує з-під кори і свою дрібну здобич.

80% ночі ай-ай витрачає на їжу та свої мандри лісом.

Нещодавні дослідження показали, що руконіжок у природі більше, ніж досі вважали вчені. Одначе цей вид усе одно належить до наближених до загрози зникнення.

За кожні 25 років населення Мадагаскару подвоюється, землеробство завойовує все нові й нові території, а руконіжку знищують уже як шкідника.

Найбільшим заповідником рідкісних деревних приматів сьогодні є Duke Lemur Centre у Південній Кароліні, США. У ньому мешкають 20 ай-аїв. Усього в світі в неволі живе 32 руконіжки.

Реклама:

Головне сьогодні