Корейський скульптор створює фантастичні фігури зі старих автомобільних шин. Фото

— 28 березня 2012, 11:08

Старим автомобільним шинам він дарує нове життя, перетворюючи їх на статуї казкових тварин.

Про це пише The Sun.

На те, щоб порозрізати шини на вузькі стрічки, в Йонг Хо Джі йдуть місяці. Висота деяких його скульптур перевищує півтора метри, на кожну з них він витрачає від кількох тижнів до кількох місяців, використовуючи при цьому до 50 різних видів шин.

Ідея створювати фігури з гуми прийшла до митця, коли він якось потрапив на склад металобрухту, шукаючи певні деталі для свого авта.

"Завдяки їхній еластичній природі шини можна різати, згинати, обробляти так, щоб вони набували будь-яких форм та обрисів. Мене приваблює в шинах їхня гнучкість та міцність", - каже скульптор.

Серед його витворів є фігура Мінотавра, лева, що звівся на задні лапи та химерного звіра, схожого на носорога.

"Багато людей кажуть мені, що їх налякали мої роботи. Але правда в тому, що наше суспільство вже знайоме з химерними речами. Візьмімо, наприклад, генну інженерію та забруднення довкілля", - каже Йонг Хо Джі.

"Траплялись випадки, коли споживання генетично-модифікованої їжі могло призводити до дивних хвороб, яким не було пояснення: немовлята з двома головами, лабораторна миша, в якої на спині росло людське вухо", - зазначає скульптор.

Реклама:

Головне сьогодні