Родина альбіносів із Британії претендує на світовий рекорд

— 28 березня 2012, 17:30

Найстаршими в цій сім’ї є 55-річний Аслам Парвез та його 56-річна жінка Шамім. Подружжя має трьох дочок та трьох синів, і всі вони успадкували цю генетичну аномалію.

Альбіносами також є двоє братів та сестра Аслама, а також п’ятеро їхніх нащадків.

Про це пише The Sun.

"Коли ми зростали, нам усім було тяжко. Ніхто не хоче виглядати настільки інакшим, ми, з нашою світлою шкірою та білим волоссям справді виділялися", - розповідає 31-річний Гулам Парвез.

"Звісно, нас дражнили, коли ми виходили з дому. Навіть зараз, коли ми виходимо разом, наш незвичний вид змушує людей заклякати та витріщатися на нас", - каже чоловік.

Як згадує Гулам, їхню сім’ю завжди добре приймала місцева мусульманська громада, до того ж, альбінізм ще дужче згуртував його рідних, тож самотнім ніхто не почувався.

Чи справді родина Парвез є найчисленнішою родиною альбіносів у світі, наразі перевіряють представники Книги рекордів Гіннеса.

Цікаво, що до народження Аслама Парвеза ніхто з сім’ї й не чув про альбінізм.

"Батьки мого тата, обоє вони походять із Пакістану, були звичайними смаглявими мусульманами. Їхні перші двоє дітей – обоє дівчатка – були цілком нормальні. А тоді народився мій тато з цим розладом, і троє з дев’яти його братів та сестер також народилися альбіносами. Насправді ніхто й не зрозумів, чому в його батьків було стільки дітей-альбіносів", - розповідає Гулам.

"Але завдяки генетичним дослідженням тепер ми знаємо що, хоча обоє вони виглядали звичайними, мої дідусь та бабуся були носіями гену альбінізму", - пояснює чоловік.

Родина Аслама перебралася до Британії, коли йому виповнилося 11 років. Дивовижно, але батьки підшукали для нього та його брата наречених-сестер, які теж були альбіносами.

Гулам одружився з жінкою, яка не є носієм гену альбінізму, і його діти мають звичайний колір шкіри та волосся. Між тим його рідна сестра народила синочка Асада, в котрого в темних косах є біле пасмо.

[L]Досі найбільшою в світі родиною альбіносів вважали індійську сім’ю Пулан. Доки претендентів офіційно не розсудить Книга рекордів Гіннеса, власниками рекорду вважаються обидні родини.

Реклама:

Головне сьогодні