Заклиначі змій: маленькі індуси опановують дідівське ремесло. Фото

— 31 березня 2012, 12:59

Від цих фото в пересічних батьків застигне кров у жилах, пише The Sun.

Заклиначі змій, які впродовж сторіч розважали люд на святах та ярмарках, стають в Індії дедалі рідкіснішим явищем. Це небезпечне ремесло заборонене згідно з Законом про захист диких тварин, прийнятим у 1972-му році. Власникам змій загрожують штрафи та навіть тюремне ув’язнення.

2-річний Саміт легко вправляється зі змією

Одначе 65-річний мешканець Фаридабаду Будх Нат усе одно навчає нащадків, як поводитися з отруйними зміями, сподіваючись, що сімейна справа не занепадатиме.

"Я наставляв усіх моїх синів та всіх моїх онуків, щоби вони ходили до школи, але я завжди учитиму їх і нашими стародавніми способами, щоб ми не забували нашого коріння", - каже чоловік.

9-річна Тану та кобра

"Тисячі років ми заробляли на життя, розважаючи людей за допомогою змій, але тепер ми зубожіли. Раніше ми мандрували від селища до селища з нашими виставами, а тепер, якщо поліція побачить, як ми виступаємо, нас заберуть до в’язниці", - скаржиться він.

Сьогоднішні заклиначі воліють влаштовувати приватні шоу в готелях, для перевірених замовників.

6-річний Каран виманює кобр із кошика Тану

Звуками спеціальної флейти досвідчений дресирувальник немовби гіпнотизує отруйну змію, найчастіше кобру, та змушує її танцювати, погойдуючись із боку в бік.

6-річний онук Будха Ната, Каран, зізнається, він частенько забуває про домашнє завдання, щоб зайвий раз попрактикуватися повчитися в діда.

"Я люблю гратися зі зміями. Коли виросту, то буду заклиначем, як мій дідусь", - обіцяє хлопець.

Реклама:

Головне сьогодні