Піст для українців - це відмова від м'яса, лайки і поганих думок

— 13 квітня 2012, 15:58

Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією Research & Branding Group з 22 березня по 1 квітня, які цитує Інтерфакс-Україна.

Так, згідно з результатами дослідження, напередодні святкування Великодня у 2012 році 55% українців стверджують, що бодай раз дотримувалися Великого посту, а третина жителів країни (34%) не робила цього ніколи. Постійно дотримуються Великого посту лише 9% українців.

У регіональному розрізі Великого посту частіше дотримуються жителі Західної України: постійно - 21% опитаних, іноді - 55% жителів регіону, тоді як більшість жителів південного сходу (70%) та центру країни (55%) жодного разу не дотримувалися Великого посту.

За даними дослідження, як і в 2011-му, цього року основними, на думку українців, обмеженнями та діями, передбаченими Великим постом, є: відмова від тваринної їжі (м'ясо, молоко та кисломолочні продукти) - для 61% опитаних; відмова від жирної їжі - для 50%, відмова від вживання алкоголю - 44% респондентів.

Крім того, 40% українців відзначають важливість утримання від нецензурної лексики, а 39% респондентів - відмову від поганих думок.

Всього було опитано 2078 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні