Створено вино "для миру"

— 17 квітня 2012, 16:03

2 квітня 2012 виповнилося 30 років з моменту, як була розпочата Фолклендська війна між Британією та Аргентиною за владу над Фолклендськими островами, яка забрала життя сотень жителів обох країн.

Досі відносини між Аргентиною та Великобританією залишаються напруженими, проте винороби з цих двох країн вирішили зламати лід незвичайним способом: створити транскордонне "антивійськове" вино.

Для його виготовлення навесні 2011-го року до Великобританії було доправлено 2 тони знаменитого виноградного сорту - Мальбек з провінції Мендоса. Транспортували його одразу ж після збору врожаю, щоб зберегти у вині найкращі якості цього сорту. А винороби господарства Chapel Down виготовили з нього 1300 пляшок першокласного вина.

Коментуючи цю подію, власник виноробні Chapel Down підкреслив, що хоча в створенні цього вина немає ніякого політичного підтексту, однак у ситуації, коли над обома країнами знову витає привид Фолклендської війни, дуже добре, що британці та аргентинці не воюють, а спільно займаються виноробством.

Зі свого боку, аргентинські винороби додають, що цей випадок унікальний, адже ще ніколи вина не створювалися подібним чином. І хоча спочатку вони не вірили в позитивний результат цієї витівки, вони дуже раді, що вино вийшло відмінної якості.

Тим більше, що його реліз припав якраз до Міжнародного Дня Мальбек, який широко відзначається у світі 17 квітня.

Реклама:

Головне сьогодні