Італію охопила хвиля самогубств через кризу

— 18 квітня 2012, 13:53

В італійських ЗМІ майже щодня можна знайти повідомлення про трагічні самогубства. Один з таких випадків, що сильно шокував Італію, – самоспалення будівельника в північноіталійській Болоньї, пише "Німецька хвиля".

Картина Едуара Моне "Суїцид". Фото з Вікіпедії

Чоловіка тривалий час переслідували через несплату податків. Той ще дев’ять днів промучився в лікарні і зрештою таки помер. "Це страхітливий випадок зневіри", - підкреслив колишній італійський прем’єр Романо Проді.

Самогубства через кризу стали нині мало не масовим явищем серед зневірених італійців. Одні з них наважуються на такий крок через великі борги, інші – через банкрутство своєї фірми або ж звільнення з роботи. Безробіття в Італії сягнуло рекордного рівня у понад 9 відсотків.

На думку керівника концерну Fiat Сержіо Марчіоне, такі трагічні випадки віддзеркалюють "нестерпну ситуацію" в економічній та соціальній сфері в Італії. Представник партії екс-прем’єра Сильвіо Берлусконі Анжеліно Алфано назвав це "хвилею самогубств через економічні труднощі, яка ще ніколи так довго не тривала".

А депутат лівого спрямування Антоніо ді П'єтро звинуватив главу уряду Маріо Монті в тому, що той запевняє буцімто криза минулася, хоча італійці продовжують скоювати самогубства. "Через брехливі історії в пресі про кінець кризи ці суїциди можна списати на совість Монті", - зазначив він.

ВІДЕО ДНЯ

З огляду на такий трагічний розвиток підприємницька організація "Підприємці вистоять" розбудувала в багатьох регіонах країни мережу, що пропонує підприємцям та працівникам психологічну підтримку та консультації.

Щоправда, психоаналітик Кеті Чеолін стверджує, що італійські підприємці загалом соромляться зізнаватися у своїх проблемах та йти з цим до спеціалістів, вони зневірені і вже нізвідки не чекають допомоги. Те, що у рамках цієї програми вони можуть з кимось поговорити про свої проблеми та усвідомити, що вони не єдині зі своєю бідою, зменшує ризик ізоляції, яка призводить до трагічних наслідків.

Реклама:

Головне сьогодні