Експерти прогнозують успіх білих вин Бордо 2011

— 18 квітня 2012, 16:38

Минулого року у Франції склалися досить непрості погодні умови: рання і дуже спекотна весна, тумани на початку літа і дощі восени.

Саме тому, ще задовго до того, як були продегустовані перші зразки вин нового врожаю з бочок, у винних критиків сформувалася стійка думка: 2011 рік буде не примітним для вин Бордо.

Крім того, фахівці говорять, що врожай 2011-го стане якоюсь "паузою", яка повинна освіжити ринок Бордо, підкреслити високу якість вина двох попередніх врожаїв і запропонувати більш низькі ціни на новий вінтаж.

Проте, всупереч усім прогнозам, врожай 2011-го виявився більш цікавим, ніж це передбачалося. Незвичайність цього року полягає в тому, що білі вина Бордо, які зазвичай виступають у меншості серед бордоської продукції, "забрали" у червоних вин усю увагу.

Зокрема, це стосується сухих білих вин апелясьону Pessac-Léognan і солодким Sauternes і Barsac. Молоді вина з цих регіонів мають гарну структуру, високу кислотність та концентрований смак.

Особливо високою якістю відрізняються знамениті білі сотерни, які виготовлені з винограду, який вражений ботрітісом. Такі вина відрізняються багатою комплексною текстурою і смаком, в якому яскраво виражені ноти інжиру, мармеладу, лимонного джему і грейпфрута.

Реклама:

Головне сьогодні