У Європі розпочався сезон спаржі

— 19 квітня 2012, 15:23

Одне з найбільш очікуваних і улюблених подій у світі гастрономії - це сезон спаржі, який щорічно відзначають в багатьох європейських країнах.

Починаючи з середини квітня або початку травня, в залежності від погодних умов, страви з цієї рослини подають в більшості європейських ресторанах. І протягом наступних двох місяців (стільки триває сезон цього овоча) гурмани поспішають насолодитися її чудовим смаком.

Ця рослина присутня практично в будь-якій кухні світу, оскільки може використовуватися для приготування різноманітних страв і володіє чудовим смаком.

Незважаючи на те, що спаржа доступна практично кожному, вона вважається вишуканим делікатесом, який навіть став певним культом. В деяких країнах проводяться фестивалі спаржі, і навіть розвинений "спаржевий" туризм.

Спаржа - дуже корисна рослина. Вона містить величезну кількість вітамінів і мікроелементів (залізо, каротин, калій, сапонін та ін.), а також білки та вуглеводи. Завдяки цьому, вживаючи спаржу, можна легко вгамувати голод.

Крім того, спаржа є лікувальною рослиною, чиї властивості були добре відомі ще стародавнім римлянам, які присвячували їй цілі трактати. Її речовини прекрасно очищують кров, виводять зайву рідину з організму і гарно впливають на серце, печінку, нирки.

Реклама:

Головне сьогодні